Instagram’dan sert tepki

Instagram ve Snapchat, Giphy’de paylaşılan ırkçı GIF yüzünden çok önemli bir karara imza attı!

Teknoloji şirketleri uzun süredir ırçılıkla savaşıyor. Haziran 2017’de bir Airbnb host’u ırçı bir söylem kullanarak siparişini iptal etmesi üzerine 5,000 dolar para cezasına çarptırılmıştı. Bir kaç ay önce ise ünlü YouTube yıldızı PewDiePie, canlı yayın sırasında yaptığı ırkçı yorumu yüzünden ceza almıştı. Şimdiyse Instagram ve Snapchat, Giphy’de paylaşılan “ırçı bir GIF” yüzünden platforma olan desteklerini durdurdu.

Bahsi geçen GIF, “crime” kelimesi ile arama yapıldığında ortaya çıkıyor. GIF’de “N****r Crime Death Counter” (Z**** Suç Ölümü Sayacı) yazısı altında bir sayaç ve onu çeviren bir şempanze görünüyor, sol taraftaki sunucunın konuşma balonunda “Çevirmeye devam et Bonzo, rakamlar tırmanmaya devam ediyor!” yazıyor.

Bu olaya tepki olarak Instagram ve Snapchat, Giphy desteğini kapattı. Snapchat yaptığı açıklamada bahsi geçen GIF silinene kadar, ayrıca benzer bir hatanın olmayacağına dair garanti sağlanana kadar Giphy’e olan desteği kapalı tutacağını açıkladı. Instagram’da benzer bir açıklamada “böyle içeriklerin platformumuzda yeri yok” dedi.

Aslında Giphy bu tip ırkçı içeriklerin paylaşılmasını yasaklıyor, ancak bahsi geçen GIF olumsuz da olsa çok ilgi çektiği için algoritma tarafından ön plana çıkarılmış gibi görünüyor. Giphy’nin bu sorunla nasıl başa çıkacağı henüz bilinmiyor, ancak Instagram ve Snapchat’in entegrasyon desteğini tamamen kesmesi, pire için yorganı yakmaya benzetiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.