Instagram’da beğeni gizleme devreye giriyor!

Sosyal medya devi Instagram, beğeni konusunda beklenen adımını attı…

Geçtiğimiz aylarda Instagram büyük bir hamle yaparak beğeni sayısını gizleyeceğini duyurmuştu. Bu yeni tasarımın testlerine Kanada’da başlayan ve daha sonra Avustralya, Yeni Zelanda, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya ile ABD gibi ülkelere genişleten platform, şimdi sürecin testine global olarak başladı.

Global olarak birçok kullanıcı ve cihaz üzerinde denenecek beğeni gizleme altyapısı, gerçekten platform için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor.

Doğal olarak ilk aşamada belirli bir kitle üzerinde test edilecek yeni sistem, geri dönüşler sonrasında tam olarak herkes için aktif edilecek. Bu yeni süreçte paylaştığınız fotoğraf ya da videonun kaç beğeni aldığını sizin haricinizde kimse göremeyecek. Bu sayede kişilerin daha fazla “like” yani beğenme uğruna kendisini kaybetmesinin önlenmesi hedefleniyor. Yeni sistem ayrıca kullanıcıların beğeni sayısına değil içeriğe odaklanmasını da amaçlıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.