İngiltere’den şok 3. Dünya Savaşı uyarısı

İngiltere Genelkurmay Başkanı Carter, dünyada belirsiz bir gidişat yaşandığını belirterek, bu durumun yeni bir dünya savaşı riskini artırdığını söyledi.

İngiltere Genelkurmay Başkanı Nick Carter, korkutan bir açıklamada bulundu. Dünyanın birçok bölgesinde gerginlikler yaşandığını belirten Carter, sorunların çözülmesi adına hukuki hataların yapıldığını söyledi.

DÜNYA SAVAŞI UYARISI

Carter, yakın bir zamanda geniş çaplı çatışmaların artabileceğini ifade ederek, “Şu anda dünya endişe içerisinde ve belirsiz bir gidişatta yaşıyoruz. Küresel rekabet oldukça yüksek ve sahip olduğumuz risk oldukça büyük. Bunun yanında her geçen gün artan tansiyon da, yanlış hesaplamalar ve planlar yapmamıza zemin hazırlıyor. Bu durum yeni bir dünya savaşı riskini de artırıyor. Bu risklerin bilince olmamız gerek” dedi.

“DAHA ÖNCE DE BENZER ORTAM VARDI”

Kritik açıklamanın sahibi Carter sözlerine şöyle devam etti;

“Geçmişte yapılan hataları tekrarlayabilecek kişilere sesleniyorum. Önceki savaşlarda ölen insanları hatırlayın. Şu anda karşı karşıya kaldığımız en büyük risk, insanların yeni bir savaşa girmenin makul olduğunu düşünmeleridir. Geçmişi hatırlayın. Savaşa girmenin bir süreci, ritmi var. Önceki yüzyılda tansiyon arttı ve bu bazı yanlış hesaplamalara neden oldu ve sonunda da savaş çıktı. Umarım, bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız.”

Öte yandan, 2018 yılında göreve gelen Nick Carter daha önce Bosna, Kosova ve Afganistan’da görev yapmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.