İngiltere’den Rusya’ya ‘Ukrayna’ yaptırımı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamalarına tepki gösterdi. Rusya’ya uygulanacak yaptırım kararlarının bugün açıklanacağını belirten Johnson, Ukrayna ordusuna yardım edeceklerini de belirtti.

İngiltere Başbakanı Johnson, İngiltere’nin Rusya’ya karşı uygulayacağı yaptırım kararlarının bugün açıklanacağını söyledi.

Johnson ayrıca Ukrayna ordusuna ve Ukrayna’ya yardım etmek için neler yapılacağına da bakacaklarını kaydetti.

Boris Johnson, uluslararası bir yaptırım paketi yapılacağını ve Rusya’ya karşı ilk ekonomik yaptırım kararlarını bugün açıklayacaklarını söyledi. İngiltere Başbakanı, Rusya’ya uygulayacakları yaptırımı ”çok sert” olarak tanımladı.

Putin’in Ukrayna’nın egemenliğini ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini de sözlerine ekleyen Johnson, ayrıca “Zamanında Kırım ilhak edince yeterince sert olmadık. Rusya gazına bağımlı kalmaktan uzaklaşmalıyız” dedi.

Daha önce de Ukrayna krizine dair açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı, ”Putin’in Ukrayna’yı işgal etmeye karar verdiğine inandığını” vurgulayarak ”Korkarım ki bu işgal planı, ölçeğiyle, 1945 yılından bu yana Avrupa’daki en büyük savaşa işaret ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss dün gece sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yapılan saldırılar karşısında olduklarını açıklamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.