İngiltere’de koronavirüs testleri halka dağıtılacak

İngiltere’de 15 dakika içinde sonuç veren koronavirüs testlerinin önümüzdeki günlerde halka dağıtılacağı açıklandı. Test parmaktan alınan bir damla kan ile yapılıyor.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (PHE) Direktörü, Koronavirüs için 15 dakikada sonuç veren evde test kitlerinin önümüzdeki günlerde Britanya halkına sunulacağını söyledi.

İndependent Türkçe’de yer alan habere göre, PHE’nin Ulusal Enfeksiyon Servisi Direktörü Profesör Sharon Peacock, testlerin onay aldıktan sonra topluma dağıtılacağını söyledi.

BİR DAMLA KAN İLE SONUÇ ALINIYOR

Antikor adı verilen test parmaktan alınan bir damla kan, hamilelik testine benzeyen bir alette analiz ediliyor. Fakat test sadece Covid-19’un bir insana daha önce bulaşıp bulaşmadığını haber veriyor.

Peacock, antikor testinin günler içinde erişilebilir olacağını belirterek, şöyle devam etti:

“TOPLUMA DAĞITILACAKLAR”

“Birkaç milyon test kullanmak için satın alındı. Bunlar yepyeni ürünler. Yaptıklarını iddia ettiği işleri gerçekleştirdiklerinden emin olmalıyız. Bu hafta test edildikten sonra, testlerin ilk partisi de geldiğinde topluma dağıtılacaklar.

“Şu anda, yalnızca hastaneye kabul edilen hastalar rutin Covid-19 testine tabi tutuluyor. Günde 5 binle 6 bin arasında kişi test ediliyor fakat hükümet bu sayıyı dört hafta içinde günde 25 bin teste çıkarmayı planlıyor.”

Sağlık Bakanı Matt Hancock ise salı günü hükümetin milyonlarca test aldığını ve milyonlarcasının da siparişini vermek üzere olduğunu söylemişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.