İngiltere’de koronavirüs sebebiyle 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

İngiltere’de 18 yaşında bir genç hayatını kaybetti.

İngiltere’de koronavirüs sebebiyle 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 281 olurken, 635 yeni vaka daha saptandı.

İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 281’e çıkarken hükümetin salgınla mücadele kapsamında yaptığı ‘sosyal mesafelendirme’ uyarısının bazı İngilizler tarafından dikkate alınmadığı görüldü.

İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, ülkede Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 48 artarak 281 oldu. Hayatını kaybedenlerin yaşlarının 18 ila 102 arasında olduğu belirtildi. Vaka sayısı da 635 artarak 5 bin 683’e yükseldi.

18 yaşında hayatını kaybeden gencin sağlık sorunu olup olmadığına ilişkin açıklama yapılmadı.

Vakaların giderek artması ve hükümetin uyarılarına rağmen bazı İngilizlerin güneşli pazar gününde toplu halde sokakta olduğu görüldü. Bunun üzerine Başbakan Boris Johnson, bir kez daha uyarıda bulundu.

‘BİRBİRİNZDEN 2 METRE UZAKLIKTA OLMALISINIZ’

Kovid-19 nedeniyle günlük yapılan basın toplantısında konuşan Johnson şunları söyledi:

“Temiz havanın kendi başına size bağışıklılık sağladığını düşünmeyin. Birbirinizden 2 metre uzakta olmalı ve sosyal mesafelendirme kurallarına uymalısınız. Bunu ciddiye alın ve uygulayın. Çünkü hayati öneme sahip.”

Defalarca sosyal mesafelendirmenin önemine dikkat çeken Johnson, “Eğer insanlar bunu yapamazlarsa, yapmayacaklarsa, elbette o zaman daha sert önlemler almamız gerekecek. Bunu yapmak istemiyoruz ama gerekli olabilir” diye konuştu.

Johnson, Londra ya da ülkenin tamamının tecrite alınması gibi önlemlerin neden hayata geçirilmediği yönündeki bir soru üzerine ise ‘doğru zamanda doğru kararların alınması gerektiğini’ ifade etti.

İTALYA

İtalyan hükümeti, koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 651 olduğunu, toplam ölü sayısının ise 5.476’a çıktığını duyurdu. Ülkedeki salgının merkezinde buluan Lombardiya bölgesinde ise yasakların kapsamı bir kez daha artırıldı ve halka tek başlarına dahi olsalar dışarı çıkıp spor yapamayacakları söylendi. Ancak öte yandan İtalya’da teytli yeni vaka sayısı artış hızı, salgının başlamasından bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi. Vaka sayısı bir önceki güne göre yüzde 10 artaral 59.138’e çıktı.

İSPANYA

Ülkede bugüne kadar görülen en çok can kaybı yaşandı. Hükümet 400 kişinin son 24 saat içerisinde koronavirüsten hayatını kaybettiğini duyurdu. Toplam ölü sayısı da 1.720’ye yükseldi. İspanya, Çin, İtalya ve İran ile birlikte salgından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor.

YUNANİSTAN

Atina yönetimi yarından itibaren sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu. Yunanistan’da virüse yakalananların sayısı, 94’ü yeni, toplam 624 larak açıklandı. Ölü sayısı ise 15’e yükseldi.

ALMANYA

Başbakan Angela Merkel’in Cuma günü görüştüğü bir doktorda koronaviüs tespit edilmesinin ardından Merkel’in tedbir için karantinaya alındığı açıklandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.