İngiltere’de iki bakan istifa etti!

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, art arda hükümetteki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İngiltere Maliye Bakanı Sunak ve Sağlık Bakanı Javid istifa etti.

Javid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, artık vicdanen görevine devam edemeyeceğini ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a güven duymadığı için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını sunmak için Johnson’la görüştüğünü aktaran Javid, “Bu görevde hizmet etmek çok büyük bir ayrıcalıktı ancak artık vicdanım rahat bir şekilde devam edemeyeceğimi üzülerek belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

euronews’in aktardığı habere göre Javid’in istifa açıklamasından kısa bir süre sonra Sunak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini açıkladı.

Sunak, paylaşımında; “Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi şekilde yönetilmesini bekliyor. Bunun benim son bakanlık görevim olabileceğinin farkındayım ancak bu standartlar için savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

İki bakanın istifa kararı, Johnson’ın, Muhafazakar Parti milletvekili Chris Pincher’a yönelik görevi kötüye kullanma şikayetinden haberdar olmasına rağmen, Pincher’a hükümette verdiği görevden dolayı “son derece pişman” olduğunu açıklamasının ardından geldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.