İngiltere ve İtalya’da koronavirüs tırmanıyor

İngiltere’de koronavirüs (corona virüs) salgını kaynaklı toplam can kaybı sayısı 50 bini aşarken, vakaların katlanarak arttığı İtalya’da da hasta sayısı 1 milyonu aştı.

Avrupa ülkelerinde koronavirüs (corona virüs) salgını kaynaklı ölüm ve vakalar her geçen gün artıyor. İngiltere’de virüs kaynaklı toplam can kaybı 50 bini aşarken, vakaların her geçen gün yeni rekor kırdığı İtalya’da da toplam vaka sayısı 1 milyonu geçti.

İNGİLTERE’DE TOPLAM CAN KAYBI 50 BİNİ AŞTI

İngiltere Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 22 bin 950 yeni vakanın tespit edildiğini, toplam vaka sayısının 1 milyon 256 bin 725’e ulaştığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 595 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 50 bin 365’e yükseldiğini belirtti.

“YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DEVAM EDECEK”

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu Tıbbi Direktörü Yvonne Doyle salgının seyrine yönelik yaptığı açıklamada, “Maalesef yükseliş eğilimi devam edecek ve mevcut önlemlerin ve hepimizin yaptığı fedakarlıkların herhangi bir etkisinin görülmesi, verilere yansıması birkaç hafta sonra olacaktır” dedi.

Doyle, “Başkalarıyla teması sınırlayarak virüsün yayılmasını durdurmaya yardımcı oluyorsunuz. Bu, daha az enfeksiyona yol açacak ve hayat kurtarmaya yardımcı olacaktır” ifadeleriyle halkı mesafe kurallarına uymaya çağırdı.

İTALYA’DA TOPLAM VAKA SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

İtalya’da son 24 saatte 32 bin 961 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 623 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 28 bin 424’e, toplam can kaybı ise 42 bin 953’e ulaştı. Ülkede 372 bin 113 kişinin ise virüsü yenerek iyileştiği bildirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.