“İlk zamanlar çok zorlandım” Op. Dr. Gürdal Ören sordu Aynur Aydın cevapladı

Opr. Dr. Gürdal Ören’in GazeteMAG okuyucuları için hazırladığı ve çok ses getiren röportajlarının bu haftaki konuğu müzik dünyasının sevilen ismi Aynur Aydın oldu.

Almanya Münih doğumlu Aydın, Türkiye’ye geldiğinde yaşadıklarını, müziğe bakış açısını, Demet Akalın’la yaşadığı polemiği ve yeni projelerini Gürdal Hoca’ya anlattı.

Bu kadar fit görünmek için özel bir çaban var mı?

Var tabii ki bol bol spor yapıyorum. Pilates yapıyorum. Çok fazla su tüketiyorum ve sağlıklı besleniyorum. 1.59 boyum. O bir santimden dert yanıyorum… 1.60 olsaydım iyiydi. 1.59 ne? Ama pilates biraz boyu uzatıyor.

Sağlıklı beslenmeyi açalım mı biraz?

Sabah mutlaka yumurta yiyorum, beni uzun süre tok tutuyor. Maydanoz, beyaz peynir, bazen de glutensiz ekmek tüketiyorum.

Almanya’dan Türkiye’ye dönüş sizi zorladı mı?

Almanya Münih doğumluyum. İlk zamanlar çok zorlandım. Türkiye’nin kaotik yapısına uyum sağlamakta zorlandım. Çünkü Almanya’da her şey çok düzenli. Burası bana çok karmaşık geldi. Bir de Almanya’da insanlar biraz daha net. Burada biraz daha dolaylı yoldan bir şey söylemeyi öğrendim. Almanya’da bir şeyi sevmiyorsan, söylüyorsun. Pozitif kısmı ise bence dünyanın en güzel mutfağına sahibiz. Dünyanın en güzel sebze meyve tadı Türkiye’de… Amerika’daydım, 3.4. gün damak tadım hasret çekti resmen. Tadı asla aynı değil.

blankBURNUMU YAPTIRMAK İSTİYORUM

Estetikle aran nasıl?

Büyük bir dokunuş yapılmadı. Dudağımda küçük bir dolgu var. Botox var o kadar. Sürekli burnumu yaptırmak istiyorum ama doktorum ‘hayır’ deyip gönderiyor beni.

Ben de bir cerrah olarak yaptırma diyorum. Burnunun ucu güzel, ileri yaşlarda düşme olursa yaptırabilirsin.

DEMET AKALIN BENİ BİRAZ FAZLA ÖNEMSEDİ

Demet Akalın’la polemik yaşıyorsun, aranızdaki sorun ne?

Zaman zaman polemik oluyor ama aramızda bir sorun yok. İki tane başarılı sanatçı insanın zaman zaman atışması diyelim. İlk geldiğim günden beri beni biraz fazla önemsedi.

Rakip olarak mı gördü?

Muhtemelen. Demek ki çok sevdi beni.

SİMGE İLE AYNI SEVİYEDE MÜZİK YAPIYORUM

Peki senin kendine rakip gördüğün kimse var mı?

Rakip demeyelim, çünkü ben meslektaşlarımdan beslenmeyi seviyorum. Çünkü bu seni daha iyi yapıyor. Benimle aynı seviyede müzik yapan bu sıralar Simge Sağın derim ben.

BEĞENİLME ARZUM YOK

Sosyal medya ile aran nasıl?

Ne çok iyi ne çok kötü. Orta seviyede diyelim. Profesyonel olarak kullanmıyorum, çok önemsemiyorum çünkü. Anı yaşamayı tercih ederim ben. Çünkü o anı bir şekilde kaybediyorsun. Bana kalsa neredeyse hiç paylaşım yapmam. Çünkü öyle bir karaktere de sahip değilim. İlla bir beğenilme, görünme arzusu yok bende.

Müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

İlk geldiğimde bana Euro-pop demişlerdi. Daha sonra ben bu euro-pop’u aldım biraz daha evrensel ve bizim toprakların kokusu olan doğum ve ölümü baz almıştım. Sanırım çok öncü, modern soundlu, samimi sözlerle şimdiki dünyayı yansıtan bir müzik.

İKİ ADIM ÖNDE BAŞLADIM

Yurt dışından gelmenizin avantajını yaşadınız mı?

Tabii ki… Yurt dışında çalıştığım müzisyen arkadaşlarım bu konuda çok öncüler, çok başarılılar. Dünya maalesef her zaman birkaç adım önde Türkiye’ye göre. Modada da müzikte de genel olarak birkaç adım öndeler. Bir iki adım önde başladım diyebilirim.

UZAYA ÇIKMAK İSTİYORUM

En uçuk hayalin ne?

Uzaya çıkmak. Öldükten sonra uzayı da gördüğümüze inananlardanım. Ama bunu bedenimle beraber yaşamak istiyorum. En büyük hayalim. Atmosferden çıktığın anı yaşamak istiyorum. Meditasyon yaparken hep öyle hayal ediniyonum. Hayal gücüm çok geniş gerçekten.

Himalayalar’a çıkmak isteyen biri gibisiniz?

Kesinlikle öyle. Onu da çok istiyorum. Bir de Formula 1 arabası kullanmak isterdim. Ehliyetim yok. Araba kullanmayı sevmiyorum. Go-Kart çok zevkli ama.

İDOLÜM ATATÜRK

İdolünüz kim?

Atatürk. Çünkü hiçbir şeyden bir şeyi var etmek beni çok duygulandırıyor. En zor döneminde kalkıp da bir ülkeyi kurtarmak… İnsanların hiçbir şeyi yokken destek olmaları… Çok önemli bir şey.

90’LAR ŞARKISI GELİYOR

Yeni çalışman var mı?

90’larda bir şarkı. Sözleri Aysel Gürel, müziği Garo Mafyan’a ait. Daha önce Jale’nin seslendirdiği ‘Gel Güzelim Gel’ şarkısını yeniden seslendirdim. İsmail Tunçbilek de eşlik ediyor bana bağlamasıydı. Çok farklı da bir klip geliyor. Rengarenk, uçuk… Ben normalde kliplerimde çok sade ve olduğum gibi görünürüm. Bu yeni klipte çok uçuğum.

İLK KEZ YÖNETMENLİK YAPACAĞIM

Nasıl bir klip olacak?

Benim için ayrıca bir ilk, Caner Erzincan’la beraber yönetmen koltuğuna oturuyorum. Şu an hazırlık aşamasında, 2 haftaya çekeceğiz klibi.

Albüm yapmaya karşı mısın hep single mı devam etmeyi düşünüyorsun?
Albüm yapmak istiyorum. Hatta Ağustos’ta bir projemiz var.

Canlı sahne performansı özellikle Türkiye’de zordur. Nasıl hazırlanıyorsun?

Çok fazla iyi tonmaister’lar yok. Çok fazla ses düzeni dediğimiz şey Avrupa’daki gibi gelişmemiş.Ama o enerjiyle ses sistemi kötü olsa dahi bir şekilde üstesinden geliyorsun. Her şey otomatik gelişiyor. Geçen sene Muğla’da bir konserim vardı. Çok hastaydım. Kulaklarım tıkanmış. İptal de edemedim. Nefes alamıyorum, neredeyse konuşamayacak durumdaydım. Sahneye çıktım ve 2 saat şarkı söyledim. Nasıl söylediğimi ben de bilmiyorum.

Bugüne kadar yaşadığın en ilginç olay nedir?

İlk konserlerimden bir tanesi Makedonya’da bir tane casinodaydı. Oldukça kilolu bir kadın vardı. Önüme geçti ve 1.5 saat boyunca beni puhladı. Puuuuuuuh yaptı. Sevmezsen gidersin ama gitmedi. Yaşadığım en ilginç olay oydu.

Müzik kariyerinde tepe nokta neresi, kendine bir hedef koydun mu?

Bence öyle bi rşey yok. Müzik öyle bir şey ki… Sonsuz… Hep devam ediyor. Bir noktaya eriştiğinde başka bir noktaya ulaşmak istiyorsun. Benim hedefim, illa ki şu isim bu isim değil.. Müzik bence çok ilahi bir güç. İyileştirici bir tarafı var. onun için sonsuz bir hazine var müzikti. benim tek derdim o sonsuz hazineye bir şekilde erişip daha da iyi şeyler yapmak, güzel eserler bırakmak. Hatta inşallah ölümsüz olmak.

İşin mutfağında da yer alıyorsun. Şarkı yazıyorsun…

Yazıyorum. Söz konusunda Türkçem çok yeterli olmadığı için çok başarılı değilim. Ama müzikte daha iyiyim. Güzel melodiler çıkarabiliyorum.

Sahne kıyafetlerini seçerken neye dikkat ediyorsun?

Bazen dışarıdan alıyorum, kesip biçiyorum. Bazen de çiziyorum ve diktiriyorum. Bu benim ruh halime göre de değişiyor. Bazen günlük halimle de sahneye çıkabiliyorum, bazen de payetli bir elbiseyle. Uyanıyorum mesela o gün o kadın olmak istiyorum ve öyle oluyorum.

Sahne öncesi kuliste enteresan isteklerin var mı?

Sadece sıcak zencefil içiyorum. Başka bir şeyim yok.

HACKLENDİĞİM GECE ZOR BİR GECEYDİ

Kısa bir süre önce sıkıntılı bir şey yaşadın. Sosyal medya hesabın hacklendi ve bazı fotoğraflar paylaşıldı. Ne hissettin o an?

İnsanın başına kötü bir şey geldiğinde buna inanası gelmiyor ki… Teknik olarak nasıl olduğunu bilmiyorum çünkü şu anda yargıda. Benim tek bildiğim şey; bir arkadaşım aradı, sen mi paylaştın bu resmi dedi. Hangi resim deyip girmeye çalışırken olmadı. Hacklendin sanırım dedi. Zor bir geceydi. Brezilya’dan yapılmış. Daha önce de saldırıya uğradı hesabım.

Özellikle neden seninle uğraşıyorlar?

Bence çok iyi olduğum için. İşimde çok iyiyim.

GÖRÜNTÜLENMEMEK İÇİN BODRUM’A GİTMİYORUM

Tatil anlayışın nasıl, nerelerde tatil yapmayı seversin?

Tatil anlayışım bol bol uyumak, yemek yemek, kitap okumak. Güneş, deniz… Eskiden Bodrum’a çok sık gidip geliyordum. Meslektaşlarımın fotoğraflarından sonra Kaş’ı tercih ediyorum.

Fotoğraf çektirme fobin mi var?
Yani istemem açıkçası. Bir de Bodrum çok gürültülü, kafam şişiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.