İlber Ortaylı: Rahat bir yaşam için ayda 100 bin lira yeter

Tarihçi İlber Ortaylı katıldığı bir YouTube kanalında, kendisine sorulan “Türkiye’de yaşamak için ne kadar kazanmalıyız?’ sorusuna yanıt verdi. Ortaylı, “İstanbul’da bizim standartlarımızda bir yaşam için evin ve araban olacak. Ayda 100 bin lira yeter. Ama aşağısında sıkıntı başlar. Hayat hiç o kadar kolay değil’ dedi.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı YouTube kanalı KAFA TV programına katıldı. Ortaylı burada kendisine sorulan “Türkiye’de Yaşamak İçin Ne Kadar Kazanmalıyız?” sorusuna yanıt verdi.

Dilek Sabancı’nın 50 milyon dolarınız olursa, bir ev bir de arabanız olursanız rahat yaşarsınız sözleri hatırlatılan Ortaylı şöyle dedi:

‘AYDA 100 BİN LİRANIN AŞAĞISINDA SIKINTI BAŞLAR’
İstanbul’da bizim standartlarımızda bir yaşam için evin ve araban olacak. Ayda 100 bin lira yeter. Ama aşağısında sıkıntı başlar. Aşağısı orta sınıfa girersin, üst orta sınıf değil, orta sınıfa girersin. Hayat hiç o kadar kolay değil.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.