İhracatı yasakladı! Rusya’nın ardından Ukrayna’dan kritik hamle!

Rusya’nın ardından Ukrayna hükümeti de arpa, şeker, tuz, et, çavdar ve karabuğday ihracatını yasakladığını açıkladı. Yasak nedeniyle Türkiye’deki gıda fiyatlarında artış olması bekleniyor.

Rusya, 31 Aralık’a kadar listesi hükümet tarafından belirlenecek olan ürün ve hammaddelerin Rusya’nın dışına gönderilmesine yasak konulmasının sağlanmasını istemişti. Rusya’nın ardından Ukrayna hükümeti de harekete geçerek çavdar, arpa, karabuğday, darı, şeker, tuz ve et ihracatını yasakladı.

Karadeniz bölgesindeki iki büyük buğday ihracatçısı olan Ukrayna ve Rusya’nın savaşta olması buğday ve mısır ihracatının durma noktasına gelmesine ilişkin endişeleri artırmıştı.

TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLEYECEK

Rusya’nın Ukrayna’ya olan işgal girişimi dolayısıyla dünyanın buğday ambarlarından biri olan bölgede arz şoku yaşanacağına ilişkin beklentiler buğday fiyatlarını rekor seviyeye çıkardı. Ukrayna’nın birçok üründe ihracatı kısıtlaması Türkiye’yi de etkilemesi bekleniyor. Kısıtlamadan dolayı buğday, arpa, un fiyatlarında artış olması ve stoklarda azalma olacağı öngörülüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.