Iğdır tarım park projesi hayata geçirildi

Iğdır’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimi daha verimli hale getirmeyi amaçlayan tarım park projesi başlatıldı.

IĞDIR (İGFA) – Tarımsal işletmelerin yüksek üretim girdi maliyetlerini düşürerek net karı artırmak, tarımsal üretimi daha verimli hale getirmek, sektörün teknik altyapısını iyileştirerek, tarımsal üretimi sürdürülebilir hale getirmek ve tarımsal üretimde yeni mekanizasyon tekniklerinin uygulanmasını amaçlayan proje, İl Özel İdaresi ve Iğdır Belediyesi destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hayata geçirildi.

Iğdır Tarım Park Projesi’nin tanıtım programında konuşan Vali H. Engin Sarıibrahim, projenin örnek bir proje olduğunu belirterek “Tarımda makineleşmenin öneminin yanında, bu makinelerin çiftçilerimiz tarafından uygun bir fiyatla kullanılması hem topluma hem üretime büyük katkı sağlayacaktır. Bu yıl yağışlarla birlikte daha bereketli bir yıl. Hem kayısı da hem diğer ürünlerimizde bereketin daha da artmasını niyaz ediyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje kapsamında, çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere Sıkmalı Çayır Biçme Makinesi, Helikopter Ot Toplama Tırmığı, Toprak Patlatma Makinesi, Anıza Ekim Makinesi, Selektör Makinesi, Hububat Makinesi, Yem Bitkileri Mibzeri ve Plastik Malç Döşeme Makinesi tedarik edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.