İçişleri Şırnak’ı ‘Abluka’ya aldı… Eren Abluka-14 başladı

İçişleri Bakanlığı’nın sürdürdüğü ‘Eren Abluka’ operasyonlarının 14’üncüsü Şırnak’ta başlatıldı. İlk günden 3 terörist etkisiz hale getirildi.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütü PKK’yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Şırnak’ta Eren Abluka-14 Operasyonu’nun başlattı.

Operasyona ‘Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz 2022-3’ adı verildi.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyona 585 personelin katılım saağlrken, 40 operasyonel timin görev aldığı öğrenildi.

Operasyonun ilk gününde Jandarma Komando ve JÖH birliklerince, J-İHA, J-SİHA ve Hava Kuvvetlerinin desteği ile 3 bölücü örgüt mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilirken, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.