İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Sertel: “Sizin zulmünüz ilk seçime kadar”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel belediyelere açılan soruşturmaları Meclis’e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı açılan soruşturmalar ve görevden uzaklaştırmalar nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sertel, “Siz bu ülkenin İçişleri Bakanı iseniz; siyaset gereği baskı ve zulüm makamı olamazsınız. Olmamalısınız. Sizin zulmünüz ilk seçime kadardır” dedi.

Verdiği soru önergelerinde 2019 yerel seçimlerinden bu yana hangi partilerin belediye başkanlarına soruşturma açıldığını, müfettiş gönderildiğinin yanıtını arayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Sosyal demokrat belediye başkanlarının, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının koltuklarını gasp eden Süleyman Soylu, siz sadece ve sadece CHP’li, İyi Partili ve HDP’li belediye başkanlarına soruşturma açtırıyorsunuz” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının baskılar karşısında yılmayacağına ve hizmet üretmeye devam edeceğini vurgulayan Atila Sertel, şunları söyledi:

“HESAP VERECEKSİNİZ”

“Buradan İçişleri Bakın Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, görevine derhal iade edilmelidir. Çünkü soygun vakasını ortaya çıkaran ve şikayetçi olan Vefa Salman’dır. Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanımızın görevi, makamı gasp edilmiştir. Ayrıca Çanakkale Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz’le ilgili yürütülen bir soruşturma çerçevesinde görevinden uzaklaştırılmıştır. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi dahil tüm ilçe belediyelerinde inceleme yapıyorsunuz. İnceleme yapın. Biz bundan rahatsız olmayız. Aksine yapılmasının da doğru olduğunu düşünürüz. Ama size bazı sorularım var. Bütün belediye başkanları için soruyorum. 2019 yerel seçimlerinden bu yana Cumhuriyet Halk Partili belediyelere kaç müfettiş gönderdiniz? Hangi belediyelere kaç tane müfettiş gönderildi? 2019 yerel seçimlerinden sonra müfettiş gönderilen Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hangileridir? Bu belediyelerde bulunan bulgular nedir? Açılan dava sayısı kaçtır? Aynı soruları diğer partiler için de sordum. Sayın Süleyman Soylu; 2019 yerel seçimlerinden sonra hangi il, hangi ilçe, hangi belde belediyesine müfettiş gönderdiniz? Bu soru önergelerini yanıtlamak zorundasınız. Siz bu ülkenin İçişleri Bakanı iseniz; siyaset gereği baskı ve zulüm makamı olamazsınız. Olmamalısınız. Bunu çok açık ve net söylüyorum. Ama şunu bilin ki; Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sizin baskılarınız karşısında yılmayacak ve bütün hizmetlerini sizin baskılarınızı da aşarak yapacak. Sizin zulmünüz ilk seçime kadardır. Ondan sonra da hesap vereceksiniz. Siz yaptığınız bütün hukuksuz uygulamalar nedeniyle halkımıza da mahkemelere de yüce adalete de hesap vereceksiniz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.