İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan sosyal medyada ‘hakaret’ operasyonu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, yasa dışı faaliyetlere ve suçlara karşı gerçekleştirilen operasyonların duyurularını paylaşmaya devam ediyor. Yerlikaya, son olarak sosyal medya üzerinden halkın dini, milli, manevi değerlerine ve devlet büyüklerine hakaret eden, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden 79 şüpheli hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

Türkiye’de milyonlarca aktif kullanıcıya sahip sosyal medya platformları, vatandaşların buluşma noktası olduğu gibi toplumda birçok infial yaratan olaylara da sahne oluyor. Dini, milli, manevi değerlere kimi zaman saldırılar meydana gelse de yetkililer gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

SOSYAL MEDYADA ‘HAKARET’ OPERASYONU
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada ‘hakaret’ operasyonu başlattı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, son 1 ayda “sosyal medya üzerinden halkın dini, milli, manevi değerlerine, devlet büyüklerine hakaret eden, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği” iddiasıyla 79 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

Son 4 gün içinde “Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçundan sekiz hesap hakkında inceleme başlatıldığını bildiren Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden son 1 ayda 60 milyon 338 bin 566 hesaptan 1 milyar 432 milyon 556 bin 601 paylaşım yapıldığının tespit edildiğini, paylaşım yapan hesapların yüzde 27,86’sının bilgisayarlar tarafından yönetilen BOT hesaplar olduğunun belirlendiğini duyurdu. Açıklamada, paylaşımların yüzde 41’inin olumsuz ve spekülatif olduğunun tespit edildiği söylendi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.