“İçerdekiler” seyircisi ile buluşuyor

Usta yazar ve şair Melih Cevdet Anday’ın aynı adlı eserinden beyaz perdeye uyarlanan, başrollerini Caner Cindoruk, Settar Tanrıöğen ve Gizem Erman Soysaldı’nın paylaştığı, yönetmenliğini ve senaristliğini Hüseyin Karabey’in üstlendiği İçerdekiler, 17 Mayıs’ta seyircisi ile buluşuyor.

Film, 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nden Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü/Gizem Erman Soysaldı ve Jüri Özel Ödülü, 24. Nürnberg Türkiye – Almanya Film Festivali’nden ise En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile dönmüştü.

İzleyiciyi baştan sona temposu hiç düşmeyen psikolojik bir gerilimin içinde tutan film, 17 Mayıs’ta sinemaseverler ile buluşuyor.

blank

Konu:

Altı aydır gözaltında tutulan öğretmen (Caner Cindoruk) karısıyla görüştürülmek için komiser (Settar Tanrıöğen) tarafından odasına çağrılır. Bu yasak görüşün nedenini sorgulayan öğretmen, davetin çekiciliğine karşı koyamazken komiserin de tek istediği tutuklunun istediklerini söylemesini sağlamaktır. Tutuklu öğretmen, karısıyla komiserin odasında yalnız kalacağı anı beklerken hiç beklemediği bir misafirle yalnız kalacaktır. Sorgulayan ve sorgulanının yer değiştirdiği bu oyunda gerginlik film boyu devam eder.

YouTube video

Künye:

Eser Sahibi: Melih Cevdet Anday

Yönetmen: Hüseyin Karabey

Senaryo: Hüseyin Karabey

Oyuncular: Caner Cindoruk, Settar Tanrıöğen, Gizem Erman Soysaldı, Feyyaz Duman, Görkem Mertsöz, Gürsü Gür, Melek Ceylan

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: İçerdekiler

Yapımcı Firma: Asi Film

Yapım Yılı: 2018

Yapım Ülkesi: Türkiye

Orijinal Dili: Türkçe

Filmin Süresi: 108 dk.

Dağıtıcı Firma: Kurmaca Film

Vizyon Tarihi: 17.05.2019

Ödüller:

25. Uluslararası Adana Film Festivali – Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Gizem Erman Soysaldı)

25. Uluslararası Adana Film Festivali – Jüri Özel Ödülü

24. Nürnberg Türkiye – Almanya Film Festivali – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Gizem Erman Soysaldı)

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.