İbrahim Tatlıses’e tazminat şoku

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, şair ve yazar Necdet Rüştü Efe’nin kızı Şirin Nisan Dengiz ile davalık oldu. Babasının eserini ‘Yağmurla Gelen Kadın’ albümünde İbrahim Tatlıses tarafından izinsiz kullanıldığı iddiası ile 21 bin liralık tazminat davası açtı.

Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe’nin kızı Şirin Nisan Dengiz, babasının ‘Batan Gün Kana Benziyor’ parçasının İbrahim Tatlıses tarafından ‘Yağmurla Gelen Kadın’ albümünde izinsiz kullanıldığı yönünde iddialarda bulundu. Dengiz, Tatlıses’e 21 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Şirin Nisan Dengiz, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak dava açarken verdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı: ‘İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik eserin mirasçısına bildirimde bulunmadan eseri izinsiz kullanmıştır. Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Dengiz’in avukatı, konuya ilişkin ‘Taraflar arasında arabuluculuk görüşmesi yapılmış, ancak bir anlaşma sağlanamamıştır’ açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.