İBB’nin ‘askıda fatura’ kampanyasına siber saldırı

İBB Sözcüsü Murat Ongun web sayfasının saldırıya uğradığını açıklayarak “Yurt dışı kaynaklı saldırı olduğu için, yurt dışı erişime kapatmak zorunda kaldık” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, küresel tehdit haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işinden olan ve faturalarını ödemekte güçlük çeken aileler için ‘Askıda Fatura’ uygulamasını başlatmıştı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun ‘Askıda Fatura’ kampanyasının yürütüldüğü internet sayfasının siber saldırıya uğradığını açıklayarak “Yurt dışı kaynaklı saldırı olduğu için, yurt dışı erişime kapatmak zorunda kaldık. Toplam ödenen miktar 5.027.092 TL” dedi.

17 BİN 42 AİLE BAŞVURMUŞTU

İmamoğlu, Twitter hesabından yeni yaptığı açıklamada uygulamanın ödeme sisteminin açıldığını duyurdu. İmamoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Askıda Fatura’da ödeme sistemi açıldı. Sistemde şu an 17 bin 42 ailenin 3 milyon 963 bin liralık faturası mevcut. Eminim, bu mübarek ayda hayırsever vatandaşlarımız zor durumdaki binlerce ailemizin yanında olacaktır.

Hepinize şükranlarımı sunuyorum.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.