İBB Şehir Tiyatroları’nın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı da sahnelerini özel tiyatrolara açacak

İBB Şehir Tiyatroları’nın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı da devlet sahnelerini özel tiyatrolara açacak.

Ekim ayında sahnelerini özel tiyatrolara açan İBB Şehir Tiyatroları’ndan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı da Devlet Tiyatroları’nın sahnelerini salgın nedeniyle açılış yapamayan tiyatroların kullanımına açma kararı aldı.

10 KASIM’A KADAR BAŞVURABİLECEKLER

Sahneleri Aralık ayında kullanmak isteyen özel tiyatrolar 10 Kasım’a kadar, diğer aylarda isteyenler ise 2 ay önceden ‘[email protected]’ adresine oyun metniyle birlikte başvurabilecek.

ŞEHİRDEKİ TİYATROLARA ÖNCELİK VERİLECEK

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü her ayın 20’sinde, takip eden aylar için yeni salon tahsis başvurusu açıklayacak. Tahsislere Bakanlığın ‘Özel Tiyatroların Kayıt İşlemlerine Dair Yönetmelik’ kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne kayıtlı özel tiyatrolar başvuruda bulunabilecek.

Talep edilen ilde kendi salonu bulunan özel tiyatrolar aynı il içindeki sahnelere başvuru yapamayacak. Her ildeki sahnelerde o ildeki özel tiyatrolara öncelik verilecek. Karar

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.