Huysuz Virjin’in ’15 milyonluk’ servetinin akıbeti belli oldu

Üç yıl önce hayata gözlerini yuman ‘Huysuz Virjin’ olarak tanınan Seyfi Dursunoğlu’nun davalık olan 15 milyon liralık mirasının akıbeti belli oldu. Ünlü isim servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bırakmıştı, Dursunoğlu’nun iki yeğeni mirasta hak sahibi olduklarını ileri sürerek vasiyetin iptal edilmesi için dava açmıştı. Sonuca varan davada karar mirasın derneğe bırakılması yönünde oldu.

Üç yıl önce sahne adı olan ‘Huysuz Virjin’ olarak tanınan Seyfi Dursunoğlu 15 milyon lirayı bulan evinin ve bankadaki parasının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bırakılmasını vasiyet etmişti. Yeğenleri Cemal Erhan Saydam ile Evren Saydam, mirasta hak sahibi olduklarını ileri sürerek vasiyetin iptali için dava açmıştı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bunun üzerine tereke tespit davası açarken, sanatçının noterde vasiyetname hazırlattığı sırada yanında olan 60 yıllık dostu Garabet Baltaoğlu’nu şahit olarak göstermişti. Cemal Erhan Saydam ile Evren Saydam, Garabet Baltaoğlu’nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını talep etti.

HAK SAHİBİ DERNEK OLDU
Habertürk’te yer alan habere göre, İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, Huysuz Virjin’in mirasının ne olacağı konusunda kararını verdi. Mahkeme, iki yeğenin açtığı vasiyetin iptali davasını reddetti. Böylelikle mirasın hak sahibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği oldu.

DERNEKTEN AÇIKLAMA
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Eğitimin ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişmemizde çok önemli payının olduğu bilinciyle yaptığı bağış ile gelecek kuşakların yolunu aydınlatan, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine duyduğu inançla örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu’nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.