Hüseyin Turan 20. sanat yılını ’Ki‘ ile taçlandırıyor

Hüseyin Turan’ın 20. Yıl Özel Albümü “Ki” Doğaç Müzik etiketiyle yayınlandı. Albüm sanatçının yayınladığı 10. solo albümü. Hüseyin Turan, bugüne kadar yayınlanan albümlerinde yer alan, geniş kitleler tarafından kabul görmüş eserlerin içinden özel bir seçkiyi yeniden seslendirdi. Bu arşivlik çalışma şimdi tüm müzik marketlerin raflarında!

Hüseyin Turan Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuar’ında okurken 1996 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte Grup Laçin’i kurdu; Grubun yayınlanan ilk iki albümünde tar, bağlama ve solist olarak yer aldı. Daha sonra gruptan ayrıldı. 1997’de ilk solo albümü Hüseyin Turan’ı, 2000 yılında ikinci albümü Aklıma Düştü Gözlerin’i Bay Müzik’ten yayınladı. Bu albümlerin ardından 2002 yılında Turna Sesi, 2004 yılında Hoş Geldin, 2005 yılında Kilit, 2007 yılında Adı Karanfil, 2010 yılında Leyla Nefesi albümlerini Seyhan Müzik etiketiyle yayınlayan sanatçının 2012 yılında yayınlanan albümü Dolu ve 2014 yılında 9. solo albümü “Süveyda”yı kendi kurduğu Doğaç Müzik etiketiyle yayınlandı.

Dile kolay;

20 yıllık yolculuğumda, öznesi türküler olan ve içini sevgiyle, şerefle ve barışla doldurabildiğim güzel bir cümleyi oluşturabilmekti tüm gayem.

“Ki”

Hala yoldayım…

Bir gece, dost meclisi, sofralar-sohbetler kurulur, bir türkü dillenir, muhabbete yol olur. An demlenir, akıl perdelenir, gönlün sesi yükselir. Sabaha varmayan gece mi olur? Bitecek tabii…

İşte o an, öyle bir andır ‘Ki’; koyun kurtla, acem kürtle dost olur, gönüller bir olunca, kalp-yaradan mest olur. Alemlerin birinde Kerem Aslı’sına kavuşur ve aşk başka devranlardan yeryüzüne yolculuğuna başlar…. Peki siz-biz nasıl bırakıp gideriz dostu, yâri, yâreni!

Hüseyin Turan’ın 20. Yıl Albümü öyle bir seçki ’Ki’ sizi sağ salim yuvanıza ulaştıracak. Ağzınızda; en tatlı hüzünlerin, en kalbi sevinçlerin tadıyla. ’Ki’ işte o gecelerin demidir…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.