Hülya Koçyiğit’in Konuğu Özge Özder Oldu

Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Programın bu haftaki konuğu, oyuncu Özge Özder oldu.

Anne olduktan sonra hayatında birçok şeyin değiştiğini ifade eden Özge Özder, anneliğin hayatına bir anlam kattığın söyledi. Ünlü oyuncu ‘’Daha önce hayvanlarla ilgili çalışmalarım oldu, onlara annelik yaptım. Ama insanın kendi evladı olması çok başka, çok duygusallaştım. Bebeklerle ilgili herhangi kötü bir şeye hiç tahammülüm kalmadı. Annelik biraz açık yara gibi, dokunduğunuz anda gidiyor. Empati duygusu çok daha yüksek oluyor’’ dedi.

Hamile olduğunu Sadakatsiz dizisinin setindeyken öğrenen Özge Özder, dizinin yapımcısı Fatih Aksoy’un bu konuda kendisine çok destek olduğunu söyledi. Özder ‘’Ben işi kabul etmiştim. Ben anlaştıktan sonra öğrendim. Doktorun, sizde kalsın henüz ailelere söylemeyin ne olur ne olmaz, dediği dönem oldu. Ama onu beklersem sanki oradan bir şey gizlemiş gibi olacağım. Belki yollarını başka bir oyuncu ile devam edecekler. Çok kritik bir şey bu. O yüzden eşimden sonra ilk öğrenen Fatih Bey oldu. O da sağ olsun, çok babacan, çok kucaklayıcı bir insan. Bana, ben bebeklerin uğruna çok inanırım, dedi. Bir bebek uğur getirir, dedi. Sen pandemi var ayağımı uzatacağım, pandemide dışarı çıkmayacağım, demezsen biz seninle devam etmeyi çok isteriz, dedi. Rolde ufak değişiklik yaptık. Beni çok ekonomik kullandılar. Haftada bir ya da iki gün sete gittim’’ dedi.

Hamilelik döneminde mesleğinden uzak kalmadığını söyleyen Özge Özder ‘’Doğuma iki gün kala setteydim. Doğumdan üç hafta sonra da geri döndüm. Fatih Bey’e öyle bir söz verdim. Öyle baklava börek yiyerek kendine kötü davranarak bir hamilelik geçirme hemen de bize geri dön, bizi zor durumda bırakma, dedi. O bana o imkanı verdi, ben de var gücümle hemen sete geri döndüm. Hiç kimse de bir şey anlamadı’’ dedi.

Umutsuz Ev Kadınları, Mucize Doktor ve Sadakatsiz gibi büyük ilgi gören uyarlama dizilerde rol alan Özge Özder ‘’Bunu ence en iyi yapan ekip biliyoruz MF ve MED Yapım. Bence bunun sırrı da toplumsal gerçekliği unutmadan onu uyarlayabilmek. Yoksa çok emanet kalıyor. Bize ait değilmiş hissi veriyor. O konuda Fatih Aksoy çok güzel analiz ediyor ülkeyi ve bu anlamda senaristlere çok güzel notlar veriyor. Ve öyle ilerletiyorlar ve başarıyı da yakalıyorlar’’ dedi.

Özge Özder ‘’Ünlü olmanın birçok yolu var aslında. Oyuncu olmak biraz daha emek ve zahmet isteyen bir şey. Bence okumak da gerektiren bir şey. Ama okuyamıyorsak önümüzde bir proje varsa da kendini maksimumda geliştirmek en kıymetlisi tabii ki. Ama ne güzel ki şimdiye kadar ben kendimle ilgili hep şu tanımlamayı yaptım. Ben ünlü ya da popüler insan olduğum için bana oyunculuk şansı verilmedi. Bu benim mesleğim. Ben oyunculuk okudum, oyuncuydum ve mesleğimi iyi yaptığım için ünlü oldum. Bu başka bir kademe. Bir de o yolu tersten yürüyenler var. Alaylı olup çok güzel kendini eğiten insanlar da var. O da tercih, kendini eğitmek günün sonunda bir tercih’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.