Hülya Koçyiğit’in konuğu 56 yıllık arkadaşı Ajda Pekkan oldu

Her Pazar günü saat 12:00’de TRT2’de yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında Hülya Koçyiğit’in bu haftaki konuğu 56 yıllık arkadaşı Ajda Pekkan oldu.

Hülya Koçyiğit ve Ajda Pekkan, arşivlik bir programda dünü, bugünü ve geleceği konuştu. Koçyiğit, ‘Film Gibi Hayatlar’ programında bu hafta, yaşamından kesitlerin yanı sıra sinemadan, müziğe Pekkan’ın kariyerinin unutulmaz anlarını, sevinçlerini, acılarını, dönüm noktalarını, hayatına dokunan ve hayatlarına dokunduğu isimleri, o isimlerle yaşananları seyircilerle buluşturdu.

İkilinin 1963 yılında birlikte katıldıkları Ses Dergisi günlerinden bahsederken mayo kardeşliği ile tanışma anıları dikkat çekti. Hülya Koçyiğit programda o anları şöyle anlattı: “Ben senin o güzel yüreğini bu yarışmada tanıdım. Deneme çekimi için bizi plaja davet etmişlerdi, biz oraya yetenek sınavına gittiğimizi düşünüyoruz ama ‘Şimdi kızlar lütfen mayonuzu giyin, böyle görüntünüzü alacağız’ dediler ve soyunma odasına gittik ama benim yanımda mayo yok. Derken oradan kadife bir ses ‘Ben bikini giyeceğim sen benim mayomu giyebilirsin’ dedi. O gün başlayan dostluk, ne mutlu ki seni tanıdım.” Ajda Pekkan da “Babam da bana niye bikini giydin?” dediğinde de “Benim canım arkadaşım Hülya’ya vermiştim mayomu” demiştim diyerek 17’li yaşlarına döndüler, o günleri konuştular. Pekkan’ın “Şimdilerde olmayan arkadaşlıklar o zamanlarda vardı” sözleri dikkat çekti.

blank
Hülya Koçyiğit – Ajda Pekkan

Program boyunca birçok filmden de bahseden 56 yıllık arkadaşlar o yılları, yaşamlarını ve anılarını “Film Gibi Hayatlar” programının izleyicileriyle paylaştı. Sinemadan hep uzak olduğunu belirten Ajda Pekkan böyle anılarım var “Set arası gidip şarkı dinliyordum ben” derken Koçyiğit’te o anları çok iyi hatırladığını söylerken beraber çektikleri “Dişi Kuş” filminden anısını anlattı: “Herkes Ajda’yı ı arardı bilirdim ki Ajda içeride müzik dinliyor, şarkı ezberliyor, o dünyayı yaşıyordu”

“Biz Özeliz Ve Bu Dünyaya Birer Hediyeyiz”

Ajda Pekkan geçmiş günleri “Biz kendimizi kandırıyorduk Polyanna gibi çünkü bilmiyorduk hayatın gerçeklerini, onları öğrenmeye başladığımızda, arkaya dönüp baktığımızda hayat gerçekten kolay değil. Hastalıksız, kimseye muhtaç olmadan o evreleri atlatmış buraya gelebilmiş olduğum için nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Bence biz özeliz bu dünyada birer hediyeyiz, tabii kıymetini bilmek lazım ve bilmeyene de bildirmek gerekir”

Program boyunca Ajda Pekkan müzik kariyerine dair birçok anıyı da Film Gibi Hayatlar izleyicisiyle paylaştı. Ses Dergisi yarışmasında başlayan ve o günden bu güne devam eden arkadaşlıklarıyla Koçyiğit ve Pekkan çekim süresince hasret giderdi ve arşivlerde yer alacak bir programı da seyircilerle buluşturdu.

Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Ajda Pekkan’ın konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” 2019 yılının son bölümüyle 29 Aralık Pazar günü saat 12:00’de TRT2’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.