Hülya Koçyiğit’in bu haftaki konuğu Türk Sineması’nın zarafet kraliçesi Filiz Akın oldu

Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, sinemanın hazinelerini TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında ağırlamaya devam ediyor. Koçyiğit’in bu haftaki konuğu Türk Sineması’nın zarafet kraliçesi Filiz Akın oldu.

Koçyiğit’in “Beyaz orkidem, Yeşilçam’ın ilk sarışın starı” olarak anons ettiği Akın, uzun süren sessizliğini elli yıllık arkadaşı Koçyiğit’in programında bozdu.

Sağlık problemlerinden bahseden Filiz Akın, Hülya Koçyiğit’in davetini kıramadığını ve katıldığını belirtirken, hastalığı döneminde sevenlerinden gelen duaları hissettiğini ve kendisine büyük güç verdiğini, iyileşme sürecine doktorların bile şaşırdığını söylerken, Akın’a Koçyiğit’te katıldı ve ikili “Bizi dualarıyla şifalandıran tüm sevenlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

blank

“Hiçbir Zaman Babamın Prensesi Olmadım”

Filiz Akın, çocukluğundan bahsederken, hiçbir zaman babamın prensesi olmamıştım, annemle babam ayrıldıktan sonra da hiçbir şey hissetmedim ama maddi olarak sıkıntılı bir dönemdi, iş hayatına atıldım dedi.

“Her şey Oyun Gibiydi”

Artist Dergisi’ne gönderdiği fotoğrafların ardından sinema kariyeri başlayan Filiz Akın “İlk filmimden önce oyun gibi gelmişti her şey, iş ciddiye binince korktum, vazgeçiyordum. İlk filmim “Akasyalar Açarken” in yönetmeni Memduh Ün geldi, beni ikna etti” dedi. Sinema kariyerinin ilk yıllarıyla ilgili şöyle konuştu “Yüzme bilmeyen bir çocuk gibiydim ilk başladığımda, usta çırak ilişkisiyle öğrendim bir çok şeyi. En önemli şansım da usta yönetmenlerle çalışmak oldu, yönetmenlerimizin hepsi aynı zamanda birer öğretmendi de.“

ÖNCE KAHKAHA ARDINDAN GÖZYAŞI

48 yıl sonra aynı şarkıda güldürdü 45 yıl sonra aynı filmde ağladı

Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın, program boyunca eski filmlerden hazırlanan görüntüleri izleyerek geçmişe yolculuk yaptılar. Filiz Akın’ın “Ankara Ekspresi” filminde yapımcı Muzaffer Aslan’dan rolü kaptığı “Kıskanırım Seni Ben” şarkısına yaptığı dublajı 48 yıl sonra stüdyoda da tekrar etmesi kahkahalara neden oldu.

Filiz Akın, oğlu İlker İnanoğlu’yla birlikte rol aldığı “Yumurcak Veda” filminden sahneleri izlediği sırada ise gözyaşlarına boğuldu. “İlker oyuncu olsun istememiştim ama çok sevimli oldu ve devam etti. ‘Veda’ filminin final sahnesinde kucağımda ölüyordu İlker, çekimlerin ardından günlerce kendime gelememiştim, 45 yıl sonra aynı duyguları tekrar hissettim” diyerek gözyaşlarını tutamadı ve duygusal anlar yaşadı.

“Küçük Sevgilim ve Umutsuzlar filmlerimi aynı anda çekmiştim”

Filiz Akın’dan Yeşilçam anılarına dair bir itirafta geldi. Akın “ Küçük Sevgilim ve Umutsuzlar filmlerimi aynı anda çekmiştim, bir setten eve gelir, kullanacağım eşyalarımı, aksesuarlarımı valize koyar diğer sete giderdim. Yorucu ama çok güzel günlerdi” dedi.

Yeni Proje Müjdesi

Filiz Akın, hayal kurmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini ve hastalığı döneminde de bol bol hayal kurduğunu, yeni projeler ürettiğini söyledi. Bircan Silan ile birlikte yeni bir kitabın hazırlığına başladığını belirten Akın “Ben yazar değilim, duygularımı paylaşıyorum yine duygularımı paylaşacağım bir kitap hazırlığındayım” sözleriyle sevenlerine müjdeyi verdi.

“Sağlık en büyük hazine, kanaatkârlık en büyük değer” sözlerine “İyi ki Sinema.. Yaşasın Sinema…” yı ekleyerek programı noktalayan Filiz Akın, elli yıllık arkadaşı Koçyiğit’e teşekkür de etti.

Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Filiz Akın’ın konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” kaçırılmayacak bir bölümle 14 Nisan Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.