Hububat ihracatta gaza bastı

Hububat ihracatında hedefin yarısına ilk beş ayda ulaşıldı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), hububat sektörü ihracat rakamlarını açıkladı.

Dünyanın önemli hububat üreticileri arasında yer alan Türkiye, ihracatta da hızlandı.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İHBİR) Mayıs ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,75 artış ile 223,1 milyon dolara çıkarken, Türkiye geneli Mayıs ayı ihracatı ise yüzde 43,41 artışla 874,4 milyon dolar oldu.

İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı; hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ilk 5 ayda 4,46 milyar dolar ihracat yaptığını belirterek, 9 milyar dolarlık yıl sonu hedefinin yarısına ulaştıklarını kaydetti.

Türkiye’nin üretimdeki gücüne dikkat çeken Taycı, sektörün ihracatta da hızlı bir ivmeyle yoluna devam ettiğini söyledi. Taycı, şimdiye kadar fazla giremedikleri Asya ve Latin Amerika pazarı için özel çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Çin, Kore ve Japonya gibi pazarlarda tutunmayı başarırsak sektörün ihracatını çok daha yükseklere çekebiliriz” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.