Huawei kurucusu Ren Zhengfei, en kötü senaryoyu açıkladı

Huawei kurucusu Ren Zhengfei, ABD’nin yaptırımlarına yönelik en kötü senaryoyu açıkladı. Zhengfei, “Bu süreçte her iki tarafın da acı çekeceğini düşünüyorum. Kimse kazanmayacak” diye konuştu.

Ren Zhengfei şirketin Shenzhen’deki binasında bir panelde konuşan Huawei’nin kurucusu Zhengfei, şirketini ağır hasar görmüş bir uçağa benzetti ve gelirlerin gelecek iki yıl içinde tahmin edilenden 30 milyar dolar daha az olmasını beklediklerini söyledi.

Bununla birlikte 2019 ve 2020 için yıllık gelirin 100 milyar dolar civarında olacağını belirtten Zhengfei, Çin telekom devinin olası zararını önlemek için kapasite ve maliyeti azaltacaklarını ancak ABD’nin kısıtlama çabalarının kendilerini durdurmayacağını belirtti.

‘KİMSE KAZANMAYACAK’

Zhengfei, ABD’nin şirketini kara listeye alması ile ilgili olarak ise “Bu süreçte her iki tarafın da acı çekeceğini düşünüyorum. Kimse kazanmayacak” diye konuştu.

2011 yılından beri Huawei’nin Amerikan pazarına girmemesi için mücadele yürüten Washington yönetimi, Çinli teknoloji devini ABD’den teknoloji çalmakla ve casusluk yapmakla suçluyordu.

Mayıs ayında ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei ve 70 bağlı ortaklığının kara listeye eklendiğini duyurdu ve bu şirketlerin ABD şirketlerinden parça ya da teknoloji almasını yasakladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.