HSBC Türkiye, “Gelecek İçin Finans” Projesiyle Girişimci Gençlerin Önünü Açtı!

“Gelecek İçin Finans” projesi, HSBC Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğinde hayata geçirildi. Projeye katılan ortaokul ve lise öğrencileri, temel oturumlarda Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın eğitmenlerinin rehberliğinde ‘Finansal Okuryazarlık’ ve ‘Finansal Beceri’ konularında kapsamlı ve interaktif bir eğitim programını tamamladı.

Program sonunda, iklim krizi ve sürdürülebilirlik konularında, Türkiye’nin dört bir yanından yarışan okullar arasında, Trabzon Faruk Başaran Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin “The Challenge” projesi birincisi oldu.

HSBC Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğinde, “Gelecek İçin Finans” projesi gerçekleştirildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, projen ikinci aşamasında gençlerin öğrendikleri becerileri uygulamaya geçirebilmeleri için bir yarışma düzenlediklerini ifade ederek, “Projemizle hayalleri büyük ama imkanları kısıtlı öğrencilerimizin önünü açtık. Dezavantajlı bölgelerde eğitim gören, 13 ilden 14 farklı okul ve 130’un üstünde öğrencimizi programımıza dahil ederek eğitimle güçlendirdik. Ardından düzenlediğimiz Ulusal İnovasyon Yarışması ile gençlerimiz HSBC Türkiye gönüllülerinin mentorluğunda iklim krizi ve sürdürülebilirlik konularında çözümler sunan inovatif projeler hazırladı. Yarışan okullar arasında Trabzon Faruk Başaran Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin “The Challenge” projesi birincisi oldu. Birinci olan projemiz 17 ülkenin katılımı ile gerçekleşen ‘2022 Global FinCap Challenge’da ülkemizi temsil etme fırsatı yakaladı. Her fırsatta gençlerimizin bilgi, yetkinlik ve uygulama becerilerini geliştirecek projeleri hayata geçiriyoruz. İklim krizi ve sürdürülebilirlikle ilgili sorunlarda en kritik konulardan biri de projelere katılımın yaygınlaştırılması. Daha güzel bir gelecek için çıktığımız yolculukta, yanımıza böylesi pırıl pırıl, genç beyinlerin de desteğini aldığımız için mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin içindeki girişimci ruhu ateşlemek, sürdürülebilirlikle ilgili sorunların çözümüne destek olmak için yeni fırsatlar ve projeler sunmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören ise gençlerin eşsiz bir deneyim yaşadıklarına vurgu yaparak, “HSBC Türkiye’nin desteği ile ülkemizde ilk defa hayata geçirilen ve 17 ülkede uygulanan ‘Gelecek için Finans’ projesi ile ülkemizin 13 ilinden gençlerimizin ‘Finansal Becerilerini’ geliştirme fırsatı yakaladık. Gençlerin, interaktif bir eğitimin ardından sorun çözme temelli İnovasyon Kampı ve uluslararası bir deneyimin parçası oldukları Global FinCap Challenge ile girişimci düşünmelerini ve finansal yetkinlikleri aynı yapı altında toplamalarına imkan sağladık. Bu süreçte başta destekleri için HSBC Türkiye’ye ve deneyimleri ile gençlere ışık tutan tüm HSBC Türkiye gönüllülerine ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.