“Honeyland” (Bal Ülkesi) belgeseli, televizyonda ilk kez TRT 2’de ekranlara geliyor

"Yabancı Dilde En İyi Film" ile "En İyi Belgesel Film" kategorilerinde Oscar ödüllerine aday gösterilen TRT destekli Makedonya yapımı "Honeyland" (Bal Ülkesi) belgeseli, televizyonda ilk kez 15 Ağustos Cumartesi saat 21.30’da TRT 2’de ekranlara geliyor.

Yönetmenliğini Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov’un yaptığı 2019 Makedonya yapımı TRT destekli belgesel, televizyonda ilk kez TRT 2’de izleyiciyle buluşuyor. İki dalda Oscar ödüllerine aday gösterilen belgesel, uluslararası prestijli festivallerde de önemli ödüllere layık görüldü.

Başrollerinde Hatidze Muratova, Nazife Muratova ve Hussein Sam’ın yer aldığı “Honeyland” belgeseli, Avrupa’da yabani arı yetiştiriciliğiyle uğraşan son kadın olan 50 yaşındaki Türk kökenli “Hatice” karakteri üzerinden çevre ve doğal kaynakların kullanımını ele alıyor.

Honeyland
Honeyland

Film, ABD’de geçen yıl düzenlenen Sundance Film Festivali’nde “Uluslararası Belgesel Film” dalında Jüri Özel Ödülü alırken, filmin yönetmenleri Ljubomir Stefanov ile Tamara Kotevska Büyük Jüri Ödülü’ne, görüntü ekibinden Fejmi Daut ile Samir Luma da Sinematografi Ödülü ‘ne layık görüldü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.