Hobi bahçelerine Torbalı’da geçit yok

Torbalı’da inşa edilen hobi bahçelerinde yıkımlar devam ediyor. Bu kapsamda dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Valilik talimatıyla Torbalı Belediyesi ekipleri, Dirmil Mahallesi’nde inşa edilen hobi bahçelerinin yıkımını gerçekleştirdi

Torbalı’da 200 ile 500 metrekare arasında parsellere bölünerek kurulan kooperatiflere üye olanlara noter satışıyla verilen hobi bahçelerinde inşa edilen yapılar için yıkım kararı alınmıştı. ‘Hobi bahçelerine’ yönelik kanun teklifinin yasalaşması üzerine, belediyelere ‘gerekenin’ yapılması için tebligat gönderilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Valilik tarım arazilerini korumak amacıyla başlattığı sıkı denetim uygulamaları ve CİMER’e yapılan şikayetler kapsamında Torbalı Belediyesi düğmeye bastı. Tarım arazilerine hobi bahçeleri adı altında da olsa hiçbir suretle konut yapılamayacağını belirten bakanlığın talimatıyla Torbalı’da yıkımlar devam ediyor. Bu kapsamda dün Torbalı Belediyesi tarafından Dirmil Mahallesi’nde inşa edilen hobi bahçelerinin yıkımı gerçekleştirildi. İnşa edilen 15 yapı yıkılarak yeniden tarım arazisi haline getirilmesi sağlandı.

“TARIM ALANLARINI YOK ETMELERİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Torbalı Belediyesi Dirmil’de gerçekleşen yıkımın ardından ilçenin farklı bölgelerinde inşa edilen hobi bahçelerinin de yıkılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Valilik’ten gelen talimatlar ve CİMER’e gelen şikayetler doğrultusunda hobi bahçelerine yapılan yapıların hepsini yıkmaya devam ediyoruz. İlçemizde tarım alanlarından rant elde edenlere ve köylünün elinden tarlaları alıp para kazanma hırsı ile tarım alanlarımızı yok etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. İlçemizde bulunan bu yapılar, belirlediğimiz program dahilinde yıkılmaya devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.