Hisar Genç Filarmoni Orkestrası ilk konserini başarıyla verdi, konserde sevilen ses sanatçısı ve tenor Burak Kut da sahne aldı

Gençlik orkestralarına katılmak; gençlere yaratıcılık, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmek konusunda eşsiz fırsatlar sunar

Hisar Okulları öğrencilerinin katılımıyla kurulan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası ilk konserini başarıyla verdi. Konserde, en küçük üyesi 12 yaşında olan orkestrayakonuk solistler Burak Kut (Tenor), Asude Cemre (Soprano) ve Devlet Opera ve Bale sanatçısı Berk Özbek (Tenor) eşlik etti. Konser okulun kampüsündeki Kültür Merkezi’nin 500 seyirci kapasiteli ve tam donanımlı sahnesinde izleyicilere açık olarak gerçekleştirildi. 2009’dan bu yana açık olan ve pek çok değerli sanatçı ve tiyatrocuya ev sahipliği yapan merkez; çevre okullar ve bölge sakinlerine yönelik bir kültür köprüsü işlevini de üstlenmekte.

Kapanışta Lüküs Hayat’ı seslendirirken tüm izleyiciler orkestraya coşkuyla eşlik etti

HGFO Hisar Genç Filarmoni Orkestrası “25. Yıl Özel Konseri” kapsamında Leonard Bernstein’ın Batı Yakası Hikayesi, Andrew Lloyd Webber’in Evita ve John Williams’tan Schindler’in Listesi gibi pek çok dünyaca sevilen müzikalden örnekler icra ederken, kapanışta seslendirilen Cemal Reşit Rey’in Lüküs Hayat eserine tüm izleyiciler coşkuyla eşlik ettiler. Konserin kaydına 16 Mayıs’tan itibaren adresinden erişilebilecek.

Hisar Genç Filarmoni Orkestrası okulun öğrencilerinin yanı sıra, profesyonel genç müzisyenlere de kadro imkanı sunacak

Türkiye’de ilk kez güzel sanatlar branşı dışında olan bir eğitim kurumu tarafından oluşturulan 83 kişilik orkestranın yarısı okulun müzik alanında yetişmiş öğrencilerinden oluşurken, diğer üyeleri profesyonel genç müzisyenler olacak. Orkestranın sanat danışmanlığını Faris Akarsu yaparken, şefliğini Hisar Okulları müzik öğretmeni Cenk Çalışanüstleniyor. Orkestra ile ilgili bilgi veren Hisar Okulları Müzik Bölümü Başkanı Erkan Çeçen gençlik orkestralarına katılmanın gençlere yaratıcılık, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmek konusunda eşsiz fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Burak Kut; “Gençlerle aynı sahneyi paylaşmak beni müziğe başladığım yıllara götürdü”

Kendisinin de Faris Akarsu’nun öğrencilerinden biri olduğunu söyleyen Burak Kut, gençlerle birlikte aynı sahneyi paylaşmanın kendisini müziğe başladığı yıllara götürdüğünü söyledi. Böyle bir oluşumu harika bulduğunu ekleyen Kut, Hisar Okulları’nı bu girişimi için tebrik ederek, öğrencilere başarılar diledi. Şef Cenk Çalışan, dünyada klasik ve popüler müzik olarak iki ana akım olduğunu ve müzikaller ile film müziklerinin bu iki alanı birleştirdiğini aktardı. Orkestranın ilk konserdeki repertuvarını, gençlerin sevdiği bu kesişim alanındaki eserlerden seçerek oluşturduklarını ve ileride klasik repertuvar ağırlıklı farklı çalışmalar da yapacaklarını belirtti.

“3.5 yaşından bu yana keman çalıyorum, profesyonellerle birlikte çalmak çok güzel bir deneyim”

Konserde çalan öğrenciler küçük yaşlardan itibaren okulları ile eş zamanlı enstrüman çalmaya da vakit ayırdıklarını belirttiler. 3.5 yaşından bu yana keman eğitim aldığını belirten Hisar Okulları öğrencisi, mezun olduktan sonra da müzik eğitimini sürdürmeyi planladığını söyledi. Öğrenciler orkestra ile verecekleri konsere 7 aydır çalıştıklarını, derslerinin yanında yoğun bir prova takvimine uyduklarını ve çok heyecanlı olduklarını eklediler. Profesyonel genç müzisyenler, öğrencilerle aynı projede yer almaktan gurur duyduklarını, ilerleyen yıllarda onları daha büyük sahnelerde görmeyi arzu ettiklerini söylediler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.