Hiranur Vakfı skandalını ortaya çıkaran Timur Soykan’a 2022 Basın Özgürlüğü Ödülü

Türk Basın Konseyi, gazeteci Timur Soykan’ı 2022 yılı Basın Özgürlüğü Ödülü’ne layık gördü. Soykan, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘dini nikahla’ evlendirdiği skandalını ortaya çıkarmıştı.

Türk Basın Konseyi, 2022 Basın Özgürlüğü Ödülü’ne BirGün yazarı Timur Soykan’ı layık gördü. Türk Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Doğan Satmış, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bir tarikat liderinin 6 yaşındaki kızını, 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesi skandalını duyuran Soykan’a ödül verilmesi kararı oybirliği ile alındı. Tebrik ve alkışlar” dedi. Timur Soykan, 3 ve 7 Aralık’ta BirGün’de yayımlanan yazılarıyla İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirdiğini’ ortaya çıkarmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.