Hindistan, Çin, Rusya ve İspanya’dan Nükleer Enerjinin En Büyük Oyuncuları İstanbul’a Geliyor

NÜKLEER SANTRALLER FUARI VE ZİRVESİ BAŞLIYOR

TÜRK SANAYİCİSİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK ANLAŞMALARA İMZA ATILACAK

Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’nın en kapsamlı nükleer enerji etkinliği 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul’da başlıyor. Hindistan, Çin, Rusya ve İspanya’nın en büyük oyuncuları iş birliği fırsatları için Zirve’ye katılıyor. 19 ülkede devam eden 51 nükleer reaktör projesinde Türk sanayicisini bekleyen fırsatlar, sanayicilerimizin önünü açacak 4 önemli uluslararası iş birliği anlaşması, geleceğe yön verecek teknolojiler küçük modüler reaktörler ve Akkuyu NGS’deki gelişmeler NPPES’in ana gündemini oluşturacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenlenen 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), 8 – 9 Haziran 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Nükleer enerjinin en büyük oyuncuları NPPES’te buluşacak

NPPES, bu yıl nükleer enerjide stratejik öneme sahip birçok ülkeden temsilciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Hindistan, Çin, Rusya ve İspanya gibi nükleerde söz sahibi ülkelerin en büyük oyuncuları, NPPES’e Türk firmalarıyla alt yüklenici ve partner olarak çalışmak üzere biz dizi ticari görüşmeler gerçekleştirecek. Yerli ve yabancı katılımcıların güçlü ticari bağlantılar kurduğu NPPES’te iki gün boyunca sektörün gündemindeki başlıklar da tartışılacak.

Nükleer Sanayi Derneği’nden sanayicilerin önünü açacak dev anlaşma

Nükleer Sanayi Derneği, Rusya Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI)ile Türkiye, Rusya ve yakın coğrafyadaki fırsatları birlikte değerlendirmek üzere iş birliği anlaşması imzalayacak.

ASO İngiltere ve Rusya’dan kurumlarla iş birliği anlaşması imzalayacak

Ankara Sanayi Odası Nükleer Sanayi Kümelenmesi – NÜKSAK Projesi kapsamında İngiltere Enerji Sahil İş Kümelenmesi, ROSATOM Teknik Akademisi ve Rusya Teknik Karar Grubu ile sektörel bilgi birikiminin transferi ve proje fırsatlarının ortak değerlendirilmesi için iş birliği anlaşmaları imzalayacak.

Akkuyu NGS’deki inşaat süreçleri aktarılacak

Akkuyu NGS’de devam eden inşaat süreçleri Zirve’nin önemli oturum konularından birini oluşturacak. Akkuyu NGS’de Türk firmalarını bekleyen iş olanakları da masaya yatırılacak.

Nükleer enerjinin yeni oyuncuları SMR’ler tartışılacak

Sürdürülebilir ekonomik büyüme hedeflerine ulaşmada dikkat çeken temiz enerji kaynağı olan ve nükleer enerjinin oyun değiştirici teknolojisi kabul edilen küçük modüler reaktörler (SMR) ve mikro modüler reaktörler (MMR) de tüm detaylarıyla NPPES’te konuşulacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.