Hiçbir yardım alamıyoruz! Hasar kaydı çıkmayan depremzedeler isyan etti!

Depremin ardından bir ay geride kalmak üzereyken, evlerinin hasar kaydı hala çıkmayan depremzedeler isyan etti. Ne kira yardımı ne de konteyner desteği alabilen vatandaşlar, “Çadır, konteyner diğer hiçbir yardımdan faydalanamıyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen birçok evin hasar kaydı hala çıkmadı. Prosedüre göre hasar kaydı çıkmayan depremzedeler, 10 bin lira deprem, 15 bin lira taşınma, 3-5 bin lira kira yardımından ya da konteyner desteğinden faydalanamıyor.

Bu sebeple, can havliyle bir yere sığınmaya çalışan depremzedelerin durumu daha da zorlaşırken, konuyla ilgili ulaşılan CİMER ise iletilen mesajlara “Bizimle alakası yok” yanıtını verdi.

‘HASAR KAYDI ÇIKMADIĞI İÇİN EŞYALARIMIZI DA ALAMIYORUZ’
Hatay’ın Defne ilçesi Sümerler Mahallesi’ndeki Önder Kaya da benzer sorundan muzdarip. Depremde 2 yaşındaki kızını ve eşini kaybeden, 5 yaşındaki oğluyla komşularının yardımıyla enkazdan çıkan Kaya da hasar kaydı çıkmadığı için hiçbir yardımdan faydalanamadı. Konya’da oğluyla beraber depremzedelerin kaldığı yurtta kalan Kaya, “Hasar kaydı çıkmadığı için yıkılan evin molozları kaldırılmıyor. Molozların içinde araba anahtarım ve bulabilirsem almam gereken birkaç eşya var. 26 gündür bekliyorum ama hala bir gelişme yok. Hasar kaydı çıkmadan evden eşya da alamıyoruz” dedi.

10 bin TL’nin depremin ilk günü, kişilerin ikametine göre yatırılması gerektiğini söyleyen Kaya, acil ihtiyaçlar için kullanılması gereken ödemeyi de alamadıklarını belirtti.

‘HİÇBİR YARDIMDAN FAYDALANAMIYORUM’
Antep’te adının verilmesini istemeyen bir depremzede ise uzun süre deprem hasar kaydını beklediğini, iki gün önce evinin kolonlarının çatlamasına rağmen ‘hasarsız’ raporu verildiğini söyledi. Evine hasarsız raporu verildiği için ne kira yardımı ne çadır ne de konteyner alabildiğini ifade eden depremzede şöyle konuştu:

“Depremin ilk gününden beri hasar kaydını bekliyorum. 20 gün hasar kaydı bekledim. Ne kiraya çıkabiliyorum ne evime girebiliyordum. İki gün önce hasar kaydı yapıldı, hasarsız raporu çıktı. Evin kolonları çatlak. Eve geçip oturamıyorum ama ‘hasarsız’ denildiği için çadır, konteyner diğer hiçbir yardımdan faydalanamıyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.