Hiçbir senaryoda Biden Ukrayna’ya asker göndermeyecek

Beyaz Saray, ABD’nin Rusya’ya sert ekonomik yaptırımlar uygulayacağını ancak hiçbir şekilde “Rusya’yla savaşmaları için Ukrayna’ya Amerikan askeri göndermeyeceklerini” duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yla ilgili adımlarının ardından tansiyon giderek yükseliyor. ABD’den de Rusya’nın bölgeye ilişkin kararlarına yönelik sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki günlük basın toplantısında, ABD’nin Rusya’nın adımlarına sert ekonomik yaptırımlarla yanıt vereceklerini ancak Başkan Joe Biden’ın hiçbir senaryoda Rusya ile savaşmaları için Ukrayna’ya Amerikan askerlerini göndermeyeceğini açıkladı.

Rusya’nın her an Ukrayna’yı işgal etme ihtimalinin devam ettiğini belirten Psaki, işgalin ne zaman olacağına ilişkin zaman veremeyeceklerini söyledi.

Psaki, Ukrayna’ya yönelik dün yapılan siber saldırılar ile ilgili henüz Rusya’yı suçlayamayacaklarını dile getirerek “Bu konuda Ukraynalı yetkililer ile iletişim halindeyiz” ifadesini kullandı.

Gazetecilerin Rusya’nın Ukrayna’yı tamamen işgal etmesi durumunda ABD’nin ne yapacağı sorusu üzerine Psaki, “Daha kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum ama hiçbir durumda Biden Amerikan askerlerini Rusya ile savaşması için Ukrayna’ya göndermeyecek” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.