Hermes Genel Müdürü Ebru Karaçam’ın işçi kıyımı yapması tepkilere neden oldu

Fransız markalarından dünyaca ünlü lüks marka Hermes’e İstanbul mağazalarına işçi kıyımı yaptığı suçlaması geldi. Hermes Genel Müdürü Ebru Karaçam’ın şirkette işçi kıyımı yapması tepkilere neden oldu.

Daha önce Fetö firarisi Yalçın Ayaslıya ait Armaggan’da yöneticilik yapan 15 Temmuz’dan sonra apar topar ayrılarak Hermes’e Genel Müdür olan Ebru Karaçam, bu sefer de Fransızların baş aktörü olarak işçi kıyımı yapıyor.

Hermes’te çalışan bir grup işçi İstanbul Çalışma Müdürlüğüne müracaat ederek Hermes Türkiye Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine itibarsızlaştırma tehdidi ile mobbing uygulanarak işten çıkarmak için zorla boş İkale Sözleşmesi imzalatıldığı konusunda şikayette bulundu.

Zorla ikâle sözleşmesi

Habertürk’ün gündeme getirdiği habere göre pandemi döneminde kendilerine zorla boş sözleşme imzalatıldığını belirten işçiler İkale Sözleşmesi ile işten çıkarılmaya çalışıldıklarını Çalışma Bakanlığı’nın bölge müdürlüğü vasıtasıyla olaya müdahil olması ve haklarını koruması çağrısında bulundu.

Müracaat dilekçesine göre çalışanlar; Hermes işvereninin Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlık kararıyla Kovid nedeniyle getirilen işten çıkarma yasağını hileli bir yolla aşmaya çalıştığını belirtti. Hermes’in çalışanlarla karşılıklı anlaşmış görüntüsü vererek İkale Sözleşmesi imzalatmaya çalışıldığı belirtilen dilekçede işçilere soruşturma ve itibarsızlaştırma tehdidi ile baskı (Mobbing) yaparak işten çıkış belgeleri imzalatıldığı kaydedildi.

‘Yasal hakkımızı istiyoruz’

Dünya çapında ünlü olan Hermes mağazasının mobbing’e başvurarak işçi çıkarma yasağının etrafından dolandığını belirten işçiler, tepki çeken bu girişimin bir süredir devam ettiğine dikkat çekti.

Sistematik baskı altında olduklarını belirten Hermes işçileri yetkililere “bize sahip çıkın, yasal haklarımızı haklarımızı koruyun” çağrısı yaptı.

Müracaatı alan İstanbul Çalışma Müdürlüğü’nün olaya en kısa sürede el koyacağını belirten yetkililer bu hukuk dışı işlemlere müsaade edilmeyeceğini ve yapılacak inceleme ve soruşturmaların neticesinde çalışanların haklarının korunması için gerekli müeyyidelerin uygulanacağını belirttiler. Şimdi çalışanların gözleri Hermes’in uluslararası itibarını da etkileyebilecek nitelikteki Çalışma Müdürlüğü’nün yapacağı soruşturmaya çevrilmiş durumda. Patronlar Dünyası

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.