Her an yasaklanabilir! WhatsApp için büyük tehlike!

En çok kullanılan mesajlaşma platformları arasında yer alan WhatsApp için İngiltere’De tehlike çanları çalmaya başladı. Uygulama, çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebi ile İngiltere’de yasaklayabilir.

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp için İngiltere’de yeni kararlar alınabilir. WhatsApp, İngiltere’de güvenlik tehdihleri sebebi ile yasaklanabilir.

Dünyada teknolojinin bir numarası olan Meta’ya bağlı olan WhatsApp’ın yöneticisi Will Cathcart, İngiltere’nin Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebi zor bir durum içerisinde olduklarını açıkladı.

The Telegraph Gazetesi’ne konuşan Cathcart, kullanıcılar arasındaki mesajları İngiliz makamlarının erişimine açmaktansa uygulamanın yasaklanmasının daha iyi olacağını ifade ederek, “Tasarı, teknoloji sağlayıcılarının uçtan uca şifrelemeyi kaldırmasını gerektiren uyarılar içeriyor” şeklinde konuştu.

Carthcart, “Acımasız gerçek şu ki, küresel bir ürün sunuyoruz. Kullanıcılarımızın yüzde 100’ünün güvenliklerini zayıflatan bir değişiklik yapmak bizim için çok zor bir karar olur” dedi.

Çevrimiçi Güvenlik Yasası, ilk kez 2019 yılında eski Başbakan Theresa May tarafından önerilmiş ve o zamandan bu güne birtakım değişiklere uğradı. İngiliz hükümeti, yasanın teröristlerin ve çocuk istismarcılarının izini sürmek için gerekli olduğu kanısında.

BİRÇOK ÜLKEDE YASAK YA DA KISITLI
WhatsApp için daha önce Çin, Kuzey Kore, İran, Suriye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yasaklanmaya ya da kısıtlanmaya gidildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.