Her 4 Kişiden 1’i Her Gün Sağlıklı Atıştırmalık Tüketiyor

Her 4 Kişiden 1’i Her Gün Sağlıklı Atıştırmalık Tüketiyor

Sağlıklı Atıştırmalık Sektörü 38 Milyar Dolara Ulaşacak

Sağlıklı ve temiz içeriğe sahip olan ürünlere ilginin arttığı son yıllarda, her 4 kişiden 1’i sağlıklı atıştırmalık tüketmeye başladı. Tüketicilerin yüzde 40’ının sağlıklı atıştırmalığı ana öğün olarak tükettiğinin altını çizen Zbarz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebrul Gülkan, sağlıklı atıştırmalık sektörünün 2028 yılında 38,09 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Sağlıklı atıştırmalıkların en çok ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya’da tüketildiğini belirten Gülkan, pandemi ile birlikte sağlıklı atıştırmalıkları sadece kilo vermek için değil, takviye niteliğinde vücudunun eksik olan protein, vitamin ve minerali karşılamak amacıyla tüketildiğini söyledi.

Pandemi ile birlikte sağlıklı ve temiz içerikli ürünlere ilginin artmasıyla sağlıklı atıştırmalık sektörü büyük bir ivme kazandı. Dünyada adeta bir yaşam tarzı haline gelen sağlıklı atıştırmalıklar, Türkiye’de de sıklıkla tüketilmeye başladı.

Sağlıklı atıştırmalık pazarının son yıllarda dünyada ve Türkiye’de katlanarak büyüme gösterdiğini belirten Zbarz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebrul Gülkan, “ Pandemi sonrası tüketici alışkanlıkları da değişti. Öncesinde sağlıklı atıştırmalıklar sadece kilo vermek amacıyla kullanılırdı. Pandemi, sağlıklı atıştırmalıkları beslenmenin bir parçası haline getirdi. Artık vücudun eksikliklerini gideren bir takviye görevi görmeye başladı. Sağlıklı atıştırmalıklar artık hem çocuklar hem de yetişkinler için vücudun eksik olan protein, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak amacıyla tüketiyor” dedi.

Yüksek doyurucu özelliği nedeniyle sağlıklı atıştırmalıkların ana öğün olarak tüketildiğini belirten Gülkan, “Sağlıklı atıştırmalıkları 7’den 70’e herkes tüketiyor. Ancak ağırlıklı olarak 18-40 yaş aralığı sıklıkla tercih ediyor. En çok sırasıyla ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya’da tüketiliyor. Ülkemizde de son 2 yılda ciddi bir rağbet gözlemliyoruz. Pandemi ile başlayan sağlıklı beslenme bilinciyle birlikte sektörün daha da büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.