Hepsi sıfırlandı! Rusya’dan dolar hamlesi!

Rusya, Ulusal Refah Fonu’nda yer alan dolar varlıklarını sıfırlandığını duyurdu. Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Fonda dolar varlıklarına yer verilmedi. Sterlinin payı yüzde 5’e düşürülürken, avronun payı yüzde 39,7’ye, yuanın payı ise yüzde 30,4’e yükseltildi” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Maliye Bakanlığı, Ulusal Refah Fonu ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Ulusal Refah Fonu yapısında planlanan değişikliklerin tamamlandığı belirtildi.

STERLİN PAYI DA DÜŞTÜ

Bu kapsamda, avro ve yuanın fondaki payının artırıldığı bildirilen açıklamada, “Fonda dolar varlıklarına yer verilmedi. Sterlinin payı yüzde 5’e düşürülürken, avronun payı yüzde 39,7’ye, yuanın payı ise yüzde 30,4’e yükseltildi. Japon yeninin payı yüzde 4,7, nakdi olmayan altın varlıklarının payı ise yüzde 20,2 seviyesinde kaldı” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, 3 Haziran’da, bir ay içinde Ulusal Refah Fonu’ndaki dolar varlıklarının tamamen sonlandırılacağını belirtmişti.

Rusya’da Şubat ayında alınan karar ile yatırım risklerini çeşitlendirmek için Ulusal Refah Fonu’nda doların payı yüzde 45’ten yüzde 35’e düşürülmüştü.

Rusya Maliye Bakanlığı’nca 13 Ocak’ta yapılan açıklamada ise ülkenin rezerv fonu olan Ulusal Refah Fonu büyüklüğünün, 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 46 artarak 183,3 milyar dolara yükseldiği bildirilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.