Hemşire ve Teknikerler Medtronic CathLab ZONE etkinliğinde buluştu

Medtronic tarafından gerçekleştirilen CathLAB ZONE etkinliği, Türkiye genelinde girişimsel kardiyoloji laboratuvarlarında çalışan hemşire ve teknikerleri bir araya getirdi. Etkinlik, önemli bir bilgi paylaşımı ve tecrübe aktarımı platformu oldu.

Medtronic CathLab Zone Türkiye Buluşması 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Medtronic tarafından İstanbul’da yüz yüze olarak gerçekleştirilen etkinliğe, alanında uzman 500’e yakın hemşire ve tekniker katıldı.

Radisson Blue Hotel Tuzla Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, teknolojinin uzun vadeli gelişimi hakkında bilgi verildi. Etkinlik, klinik kanıtlar, ideal hastayla ilgili sorular, ürünlerin güvenli ve etkili kullanımı, en iyi uygulama paylaşımı gibi karmaşık vakaları tartışmak için alanındaki önemli düşünce liderlerini bir araya getirdi.

Bilimsel Komite Başkanlığını Ercan Karabey’in yaptığı toplantıyla birlikte, Türkiye genelinde girişimsel kardiyoloji laboratuvarlarında çalışan hemşire ve teknikerler bu denli geniş katılımla buluştu, bilgiler ve deneyimler paylaşıldı. Etkinlikte, hemşire ve teknikerler birbirini tanıma ve iletişimlerini arttırma fırsatı da yakaladı.

Medtronic Türkiye Genel Müdürü Murat Erboz, etkinlikle ilgili şöyle konuştu: “Küresel sağlık teknolojilerinin lideri Medtronic olarak bu tür eğitim toplantılarını mesleki gelişim açısından çok değerli platformlar olarak görüyoruz. Kateter laboratuvarları kendine has özellikleri nedeniyle, sürekli gelişen ve multi disipliner bir yapıda sağlık hizmeti sunan bir alan. Bu etkinliğimizle bu alanda çalışan hemşire ve teknikerlerin mesleki gelişimini desteklemek, deneyim ve tecrübelerini artırmayı hedefledik. Önümüzdeki dönemde de yine benzer etkinliklerle, sektörümüzü buluşturmaya devam etmeyi hedefliyoruz.”

Toplantıda bir konuşma yapan Medtronic Türkiye CathLab Satış Direktörü Nejat Kurtkaya, şunları söyledi:“Medtronic çalışanları olarak her günümüz şu altı kelime ile başlıyor. Ağrıyı hafifletme, sağlığı geri kazandırma ve yaşamı uzatma. Bu sadece ne yaptığımızı değil aynı zamanda kim olduğumuzu da anlatıyor. Hasta her zaman tek odağımız. Hastaların en yeni teknoloji ile en iyi terapiye kavuşmaları için, yeni terapi ve teknolojilerin ülkemize gelmesi ve gelişmesi için eğitimin önemine inanıyoruz. Sürekli mesleki eğitimi; teorik, simülatör, gözlem, proctoring ve on-line eğitim platformu gibi hem kendi imkanlarımız hem de derneklerle ortak yürüttüğümüz programlarla desteklemek bizim için çok önemli.”

Bilimsel Komite Başkanı Ercan Karabey ise “Bilim Kurulumuzun amacı, Girişimsel Kardiyoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek, eğitim, araştırma ve uygulama yoluyla, bu alanda çalışan hemşire ve teknikerlerin, mesleki gelişimini desteklemek, gerekli olan eğitim ve donanımı kazanmalarını sağlamak, deneyim ve tecrübelerini artırarak, Kateter laboratuvarlarında verilen hizmet kalitesinde mükemmelliğe ulaşmaktır. Girişimsel Kardiyoloji laboratuvarlarında çalışan meslektaşlarımızla, bilgi pekiştirmek ve deneyimlerimizi paylaşmak için bir araya geldik. 2022 CathLab Zone Türkiye Hemşire ve Tekniker Buluşması; Medtronic tarafından desteklenen, bu kadar geniş katılımla gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıdır” dedi.

Toplantı kapsamında; iki gün boyunca, sekiz ayrı oturumla, alanlarında tecrübeli konuşmacıların sunumları gerçekleşti. Etkinlik, simülasyon eşliğinde uygulama tekniklerinin yapıldığı dört workshop odasıyla da zengin içerikli ve etkileşime açık bir bilimsel program sundu.

Toplantıda ayrıca Dünya Hemşireler Günü de kutlandı. Toplantıda diğer yandan Mayıs ayının Hipertansiyon farkındalık ayı olması sebebiyle katılımcılara tansiyon ölçümü yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.