Hem yazar hem öğretmen

İZELMAN Anaokulu öğretmenlerinden çocuklar için hikaye kitapları
Yirmi yıllık anaokulu işletmeciliği deneyimini yayıncılığa taşıyan İZELMAN Anaokulu, öğretmenlerinin yazdıkları çocuk kitaplarıyla fark yaratıyor. İkinci baskısı yayımlanan kitaplarda pedagojik olarak yaş gruplarına uygunluğa, evrensel ve cinsiyetsiz dil kullanımına ve Atatürk değerlerine bağlılığa dikkat ediliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimli öğretmenlerinin öğrencileri için yazdığı hikaye kitapları ikinci baskısını yaparak toplan 53 bin nüshaya ulaştı. İZELMAN Anaokulları Yayınları tarafından yayımlanan çocuk kitaplarında pedagojik olarak yaş gruplarına uygunluğa, evrensel ve cinsiyetsiz dil kullanımına ve Atatürk değerlerine bağlılığa dikkat ediliyor. Kitaplar merak uyandırmayı ve sorgulamaya yönlendirmeyi amaçlıyor.
Pandemiyle gelen yayıncılık
Pandemiyle yayıncılık sertifikasına kavuştuklarını ve toplam 16 çocuk kitabı yayınladıklarını belirten Psikolog İnci Becerik, “İZELMAN Anaokulları olarak pandemide de öğrencilerimizle birlikte diyaloğumuzu sürdürmek istedik. Kendilerini o dönemde yalnız hissetmemelerini istedik. Hem kurum kültürünü geliştirmeyi hem de kitaplarda İzmir kentli bilincini oluşturmayı hedefliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonunda da öğrencilerimizi hem dünya insanı yapmak hem de İzmir kentli kültürüyle yetiştirmek vardı. Biz de buradan yola çıkarak kendi öğretmenlerimizin yazdığı kitapları kriterlerimize göre bir süzgece tabi tuttuk” şeklinde konuştu.
Bilgiyi arayan meraklı çocuklar yetiştirmek istiyoruz
İzmirlilerin kitaba ilgisinden mutlu olduklarını ifade eden Psikolog Becerik, “Bir tane daha kitabımız bu hafta elimize ulaşacak ve 17 kitabımız yayımlanmış olacak. Bunun haricinde 5 kitabımız hazırlık aşamasında. Üretime kesintisiz olarak devam ediyoruz. Benim de basılan kitaplar arasında yazdığım iki kitap bulunmakta ‘Kahkahacı Pelikan’ ve ‘Ekin’in Karakılçık Buğdayı’. Kahkahacı Pelikan 3-4 yaş gurubu öğrencilerimiz için sadece kitabı okuyup geçeceği değil çocuğu soru cevap yöntemini kullanarak kitabın içerisine dahil eden bir kitap ve tasarımına bakıldığında da Karşıyaka Sahili’nde gezinti yapmaya başlanıyor. Karakılçık Buğdayı kitabında ise biz ata tohumunu merak etmesini bir tohumu çiçeklendirmeyi merak etmesini sağlıyoruz. İZELMAN A.Ş yayınlarında bilgiyi direkt vermek yerine bilgiyi arayan meraklı çocuklar oluşturmak hedefimiz var ” dedi.
26 yıllık öğretmenin gurur eseri kitapları oldu
26 yıldır İZELMAN Anaokullarında görev yapan Seyhan Yolcu Acar, “26 yıldır çok güzel bir dünya içerisindeyim, çocuklarla birlikteyim ve hiç çocukluğumu kaybetmedim. 16 yıllık bekleyişin ardından ikiz kızlarıma sahip oldum. Doğumdan sonra her gün kızlarıma kitap okuduğum için artık okuyacak kitabımız kalmadı ve farklı hikayeler yaratmaya başladım. Onların hayal güçlerinin de etkisiyle ben kitap yazmaya başladım” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.