Hekimoğlu dizisinde tepki çeken sahne!

Hekimoğlu’nun önceki akşam yayınlanan son bölümünde ekrana gelen bir sahne sağlık çalışanları ve izleyiciyi kızdırdı.

Dün akşam 8’inci bölümü ile Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşan Hekimoğlu dizisi reytinglerde yüz güldürmeye devam ediyor. Total grubunda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz‘dan sonra en çok izlenen dizi olmayı başaran Hekimoğlu, AB grubunda ise zirvenin sahibiydi.

Ekranların takip edilen dizi olmayı başaran Hekimoğlu, önceki akşam yayınlanan bölümü ile tepki çekti. Dizide Kaan Yıldırım’ın hayat verdiği Mehmet Ali Çağlar karakterinin, otel odasında bir mümessil ile birlikte olduktan sonraki diyalogları başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok izleyiciyi sinirlendirdi. Hekimoğlu ile henüz karşılaşmadıklarını söyleyen kadın mümessil bu sahne üzerinden kadınlığını kullanarak işini yaptığı yönünde bir algı oluşturulduğu eleştirilerine maruz kaldı.

blank

Hekimoğlu’nda yayınlanan bu sahnelerin ardından Twitter’da açılan ‘#HekimoğluBoykot’ başlığı üzerinden izleyicilerden diziyi RTÜK’e şikayet etmeleri istenirken mümessiller ortak bir yazı yayınladı:

“Hekimoğlu adlı dizide, Tıbbi Tanıtım Temsilcileriyle (mümessil, reprezant vs) ilgili talihsiz ve hiçbir etik anlayışına sığmayan bir sahne resmedilmiştir. Mesleğimiz hakkında bu tür ithamlar ve aşağılayıcı bir sahne olması bizleri çok üzmüştür. Her konuda kadına şiddete karşı ne kadar hassas isek, özellikle kadın çalışma arkadaşlarımızı da böyle bir sahne ile zor durumda bırakıp kötü bir izlenim yaratarak etik olmayan bir izlenim sergilenmektedir.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.