Hayrettin Karaca Toprak Dede Parkı’nın Açılışı Gerçekleştirildi

Çocuklarımızın sporla ve oyunla iç içe eğlenerek büyümesini sağlamak ve vatandaşlarımıza sosyal alan kazandırmak için Malkara Belediyesi’nin Camiatik Mahallesi, Akasya Sokak’ta hizmete sunduğu Hayrettin Karaca Toprak Dede Parkı’nın açılışı Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 3 Haziran 2022 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirildi.

Açılış töreninde; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Ersin Kaçar, İsmail Akkaya, Siyasi Parti Başkanları ile Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Dernek Başkanları, Muhtarlar, geleceğimiz olan çocuklar ve vatandaşlar yer aldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan programda Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çiler Bilsel konuşma gerçekleştirdi.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Filiz Özkaynak Dikdönek’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “ TEMA Vakfının değerli temsilcileri, sevgili çocuklar, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarınızın değerli temsilcileri, saygı değer muhtarlarımız ve değerli hemşehrilerimiz hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bugünlerde bizlere en çok gelen sorular ilçemizde bu yaz yapılacak doğalgaz hatları ile ilgili.

15 Haziran’da Doğalgaz Çalışmaları Başlıyor

İlçemizde bu yaz yapılacak doğalgaz hatları ile ilgili geçtiğimiz hafta ilgili firmanın sorumluları Malkara Belediyesine gelerek bizleri ziyaret ettiler. Daha önce sosyal medyada paylaştığımız Malkara’da doğalgaz hattı planlanan bölgelerinin çalışmaları 15 Haziran’da ilçemizde başlıyor.

İlgili firmanın bir kredi bulması durumunda bu güzergâhta yapılacak olan çalışmalarının alanının arttırabileceklerini bizlerle paylaştılar. Ama şuan için 15 Haziran’da daha önce internette paylaştığımız alanların doğalgaz çalışmaları başlayacak ve Kasım ayında kısmet olursa bu bölgedeki hemşehrilerimizi doğalgazla buluşturmuş olacağız.

Pazar Yeri İnşaatı 10 Güne Kadar Hızlı Bir Şekilde Başlıyor

Pazar yeri inşaatı 10 güne kadar hızlı bir şekilde başlayıp, önümüzdeki yıl bu günlerde açılışını yapmayı planlıyoruz.

Hemşehrilerimizin Daha Konforlu Alanlarda Daha Güzel Bir İlçede Yaşamasını Sağlayacağız

Yine Malkaramızdaki en büyük sorunlardan bir tanesi yol sorunu. Bildiğiniz gibi ciddi bir alt yapı yatırımından çıktık. İlçe olarak doğalgazın ardından hızlı bir şekilde yollarımızı yapıyoruz. Gazibey Mahallesine yaptığımız bir program var dün ihalesini gerçekleştirdik. Kısmet olursa 15 Haziran gibi sözleşmesini imzalayıp, onun hemen arkasından çalışmalara başlayacağız. Cumhuriyet Caddesi asfaltıyla ve Büyükşehir Belediyesine bağlı yolların yapılmasıyla hemşehrilerimizin daha konforlu alanlarda daha güzel bir ilçede yaşamasını sağlayacağız.

Doğaya Nasıl Davranırsan Doğada Bize Aynı Şekilde Karşılık Veriyor

TEMA Vakfı Temsilcisi ve Park Bahçeler Müdürümüz size park hakkında bilgiler verdiler. Aldığımız her eğitimde ve yaptığımız her araştırmalarda şunu çok net bir şekilde görüyoruz. Doğaya nasıl davranırsan doğada bize aynı şekilde karşılık veriyor.

Bizler bugün şehirleşme anlamında gerek yol yapımında kullandığımız asfalt beton, parke taş gerek içinde barındığımız evlerimizin oluşturduğu malzemeler şehirlerimizde ciddi bir ısı haritası oluşturmakta ve bu ısı haritası zaman içerisinde şehirlerimize tekrar felaket olarak geri dönmekte.

Son zamanlarda yağan yağmurların şiddeti ve zamanı arasında ciddi bir değişim oldu. Geçmişte m² 20 kg yağmur düşecekse bu 2 saatte düşüyordu. Özelikle bu son 1 -2 yıl da 15 -20 dakikada bu yağmurlar düşmeye başladı. Bunun tek sebebi bizlerin, özellikle kamu yöneticilerinin ve hemşehrilerimizin yaptığı bilinçsiz hareketler. Bunun önüne geçmenin tek yöntemi var, tek çözümü var şehrimizi yeşillendirmek. Mümkün olduğu kadar yeşil alanı çevremize kazandırmak, kazandıramadığımız noktalarda mümkün olduğu kadar ağaçlandırmak.

Hepimiz çocuklarımızı ve torunlarımızı canımızdan daha çok seviyoruz. Çocuklarımız bugün burada İstiklal Marşını hepimizden daha coşkulu okudular. Gördüm ki gelecek gerçekten emin ellerde onlara da teşekkür ediyorum coşkuları için.

Çocuklarımıza daha güzel ve konforlu bir şehir bırakmak için hepimiz çevreye daha duyarlı olmaya dikkat etmemiz lazım.

Benim zaman zaman sosyal medya hesabımdan kendi paylaşımlarımda oluyor. Görüyorsunuz, hemşehrilerimizin bir kısmı parklarımızı ve kamuya açık alanları istediğimiz gibi kullanmıyor.

Bu konuda hemşehrilerimizi uyararak daha temiz bir Malkara’da yaşamamız mümkün.

Malkara’mızın geleceğini çocuklarımıza emanet edeceğiz. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malkara Nurten Hüsnü Pullukçu İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri hep bir ağızdan Çevre Andını okudular.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Filiz Özkaynak Dikdönek, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a plaket takdiminde bulundu.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, protokol üyeleri ve geleceğimiz olan çocuklar tarafından Hayrettin Karaca Toprak Dede Parkı’nın açılış kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

Programa katılan vatandaşlarımıza Malkara Belediyesi tarafından ata tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Hayrettin Karaca Toprak Dede Parkı’nın içerisinde dinlenme alanları, üç kule çocuk oyun grubu, modern banklar, çöp üniteleri ve yeşil alanlar yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.