Hayallerini yaşamak isteyen DMD’li çocuklarımızı unutmayın!

Kasları eriyen DMDli çocukların ayakkabılarını, yürüyemeyen Dmdli çocuk ve gençlerin de tekerlekli sandalyelerini bile eskitemediğini biliyor muydunuz?

Dmd’nin bilinmesi, hayallerini yaşamak isteyen çocuklarımızı desteklemek için sen üzerinde #DMDduyulsundiye yazılı olan bir kağıtla fotoğraf çekin, hashtagle sosyal medyaya yükle, bir arkadaşını etiketle, paylaş ve paylaştır. Dmd’yi duymayan kalmasın, çocuklarımızın gönüllü kahramanları olun! #DMDduyulsundiye #destekolDMDyiyenelim #shoesforDMD

blank

DMD 3 yaşında hareketlerde zorlanma ile başlayan 10 yaşlarında yürüme kaybı ile devam eden 15 yaşlarında kollarda güçsüzlük 20 li yaşlara varmadan solunum ve kalp kası etkilendiği için yaşamı tehdit eden bir kas erimesi hastalığıdır.

DMD için şu an bilinen bir tedavi bulunmamaktadır.Ancak yurt dışında onlarca tedavi denemesi son noktaya gelmiş durumdadır.Ülkemizde 5 bin civarı DMD kas hastası çocuk bulunmakta ülkemizde her gün 1 DMD li çocuk doğmaktadır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.