Hatay’da baraja giren iki kardeşten biri hayatını kaybetti

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Karaçay Barajı’na giren iki kardeşten biri hayatını kaybetti.

HATAY İGFA- Olay 29 Mayıs Pazar günü akşam saatlerinde gerçekleşti. 12 ve 14 yaşlarındaki Berat ve Arda Tanır kardeşler, serinlemek için Büyük Karaçay Barajı’na girdi.
Çocukların boğulduğunu fark eden köylüler duruma müdahale etti. Köy halkının hızlı müdahalesiyle kurtarılan Berat Tanır, sudan çıkartılarak Samandağ Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi(HİSAK) arama kurtarma çalışmalarına başladı.

HBB ekipleri, jandarma, dalgıç polis ve AFAD ekipleri ile birlikte yaptığı arama kurtarma çalışmaları sonucunda Arda Tanır’ın cansız bedenine ulaştı. Savcının nezaretinde sudan çıkarılan çocuk sağlık ekiplerine teslim edildi. HBB yetkilileri olay sonrası çocuğun ailesine ve yakınlarına üzüntülerini belirterek baş sağlığı dileğinde bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.