Harun Tekin ve Kemal Hamamcıoğlu Atölyeleri ile Toy İstanbul’da

İstanbul’un kısa sürede en çok ilgi gören sanat mekanlarından biri haline gelen TOY İSTANBUL, Harun Tekin’le Şarkı Yazarlığı Atölyesi ve Kemal Hamamcıoğlu ile Yazma Korkusu Atölyesi düzenliyor.

Sezonun en çok konuşulan oyunlarından Kaplan Sarılması ve daha önce yazdığı Garaj ve Kabin oyunlarıyla kalemine hayran bırakan Kemal Hamamcıoğlu kendi deneyimlerinden, ilham aldığı isim ve anlardan yola çıkarak Yazma Korkusu başlıklı bir atölye düzenleyecek. Askerdeyken yazdığı ilk oyununu kimse okumasın diye buzdolabında saklayan Kemal Hamamcıoğlu, yazmak istiyorum ama korkuyorum, kendime güvenmiyorum, nerden başlayacağımı bilmiyorum, bu hayatta benim de bir sözüm var diyenlerle yazma korkusuyla baş etme yollarını keşfetmek için oyunlar oynayacak atölyede.

20 Mart’ta başlayacak ve 12 hafta sürecek 20 kişilik atölye sonrası yazılan metinler, profesyonel oyuncularla okuma tiyatrosu olarak projelendirilecek, metinler sese dönüşecek ve TOY İSTANBUL’da sahnelenecek.

29 Mart’ta ise mor ve ötesi grubunun solist Harun Tekin, 8 hafta sürecek Şarkı Yazarlığı Atölyesi ile TOY İSTANBUL’da olacak. Harun Tekin, atölye boyunca katılımcılarla birlikte şarkı yazarlığıyla ilgili kavramlara, şarkı yapılarına ve alandaki farklı yaklaşımlara odaklanmayı amaçlıyor.

15 kişilik atölyeye katılmak için ya amatör şarkı yazarı olmak ya da bir müzik enstrümanına derdini anlatacak kadar hâkim olmak yeterli. “İyi şarkı nedir?” sorusu ile başlayacak ilk dersin ardından atölye her hafta farklı detaylara odaklanarak devam edecek. Katılımcıların atölyeden kendi yazdıkları yeni bir şarkı ile ayrılmaları amaçlanıyor.

Harun Tekin’le Şarkı Yazarlığı Atölyesi Çarşamba günleri 18.00-21.00 saatleri arasında, Kemal Hamamcıoğlu Yazma Korkusu Atölyesi Pazartesi günleri 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.