“Harput Kısa Film Festivali”nin jüri üyeleri belirlendi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Elazığ Valiliği tarafından ilk kez düzenlenecek olan “Harput Kısa Film Festivali”nin jüri üyeleri belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Elazığ Valiliği tarafından 8-11 Eylül tarihlerinde ilki düzenlenecek olan Harput Kısa Film Festivali’nin kısa film dalında jüri başkanlığını duayen yapımcı, yönetmen ve senarist Osman Sınav üstlendi. Ülkenin her yerinden yüzlerce eserin katıldığı yarışmada kısa film dalında Ahu Türkpençe (Oyuncu), Raşit Çelikezer (Yönetmen-Senarist), Mehmet Çepiç (Oyuncu) ve Natali Yeres (Sanat Yönetmeni) de jüri üyesi olarak yer alacaklar. Prof. Dr. Hakan Aytekin’in (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni) jüri başkanlığını üstlendiği belgesel jürisinde ise Müjgan Taner (Belgesel Yönetmeni), Murat Tolga Şen (Sinema Yazarı), Dr. Musa Ak (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni) ve Tülin Tezel (Belgesel Yönetmeni) gibi isimler var. Yarışmanın senaryo dalının jüri üyeleri Doç. Dr. Burak Medin ve Öğr. Gör. Günşad Özger’den oluşuyor. Sinema sektörüne katkı sağlamayı amaçlayan festival Elazığ bölgesinin tanıtımı için de oldukça faydalı olacak.

blank

Harput’un tanıtımını yaparak Elazığ şehrinin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı amaçlayan, ulusalda ise sinema sanatı ve sanatçılarına destek olmayı hedefleyen festival bu yıl 8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Kısa film ve belgesel film yarışmaları ile genç sinemacıları desteklemeyi amaç edinen festivalde aynı zamanda deprem ve afet temalı senaryo yarışması ile birlikte deprem gerçekliğine de vurgu yapılacak. Festivalin danışmanları belgesel yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu ve Doç. Dr. Emrah Aydemir…

Festivalde onur ödülü yılların usta sanatçısı Yılmaz Gruda’ya verilecek. Festivalde ayrıca söyleşiler, workshoplar ve özel gösterimler düzenlenecek. Sevilen mizah ustası Müfit Can Saçıntı “Lafını Esirgemeyenler” isimli tek kişilik gösterisi ve “Yaşamak Güzel Şey” isimli filmiyle Elazığlı sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin ön jürisinde belgesel film dalında Jale İncekol (Yönetmen), Ömer Dişbudak (Yönetmen), Yavuz Selim Taşçıoğlu (Yönetmen), kısa film dalında ise Serdar Akbıyık (Sinema Yazarı), Fatih Peker (Yönetmen) ve Sinan Bal (Yönetmen) görev aldılar.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler festivalin internet sitesi “harputfilmfestivali.com” üzerinde yer alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.