Hamileyken daha rahat uyumanın yolları

Hamilelikte rahat bir uyku için bunları yapın…

Yastıkların büyüsü

Doktorlar, hamilelik süresince, yan yatmanızı tavsiye ederler (özellikle de sol yanınıza). Bu süreçte yastıklar da size çok yardımcı olacaktırlar.

Sola döndükten sonra bir yastığı dizlerinizin arasına alın, bir başka yastığı sırtınıza ve iki tanesini boynunuz ve başınıza koyun.

Kitapların sağladığı dikkat dağınıklığı

Hamilesiniz ve hamilelikle ilgili bulduğunuz her kitabı okumak istiyorsunuz. Bu gayet normal ama okuduklarınız sizi endişelendiren ve uykularınızı kaçıran şeyler olmamalı.

Sizi endişelendiren, heyecanlandıran kitapları yatağınızın yanına koymayın ve yatmadan bir saat önce bu tip kitapları okumayı bırakın.

Daha az su için

Hamilelik süresince sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedilir. Bu sebeple geceleri uyanabilir ve dinlendirici bir uykudan mahrum kalabilirsiniz.

Bunu önlemek için gün boyunca içebildiğiniz kadar su için ve akşamları saat 17.00’den sonra su içmeyi azaltın. Böylece geceleri daha rahat uyursunuz.

Müzik dinleyin

Sizi dinlendiren, rahatlatan müzikleri dinleyin ve gözlerinizi kapatın.Aromatik yağlar

Papatya, lavanta gibi aromatik yağlar uyumanızı kolaylaştırır. Yastığınıza birkaç damla damlatabilirsiniz.Hızlı ve sıcak bir duş

Yatmadan önce hızlı ve sıcak (çok da sıcak olmamalı!) bir duş almak ya da küvette biraz uzanmak size iyi gelecek ve kolayca uyumanızı sağlayacaktır.

Meditasyon

Eğer meditasyon yapmaktan hoşlanıyorsanız geceleri, yatmadan önce, nefes egzersizleri ve meditasyon yapın.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.