Hamburg, 55 yıl sonra küme düştü

55 yıllık Bundesliga tarihinde küme düşmemiş tek takım olan Hamburg, Wolfsburg’un Köln’ü 4-1 mağlup etmesiyle lige veda etti. Taraftar maçın son bölümlerinde sahaya yanıcı madde attı.

Bundesliga’ya veda etmesi kesinleşen Hamburg’un Mönchengladbach ile oynadığı maçın bitimine 2 dakika kala öfkeli taraftarlar sahaya yanıcı maddeler atmaya başladı, maç durdu.

Küme düşmenin üzüntüsünü Hamburg taraftarları stadı resmen deyim yerindeyse yakarak gösterdiler.

Almanya Ligi son haftasında Hamburg sahasında Mönchengladbanch’ı 2-1 yenmesine rağmen küme düştü.

blank

HAMBURG 55 YIL SONRA KÜME DÜŞTÜ

1919 yılında kurulan ve 1963-64’te Almanya Liginin 16 kurucusu arasında yer alan, Hamburg, 55 yıl sonra küme düştü.

MAÇIN SON DAKİKASINDA OYUN DURDU

“Bundesliga’nın dinozoru” lakaplı ekip, son maçta Borussia Mönchengladbanch’ı 2-1 yenerken; son dakikalar taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle saha boşaltıldı. Hakem Felix Brych, tekrar başlayan maçın oyun atışının ardından bitiş düdüğünü çaldı. Bu sonucun ardından puanını 28 yapmasına karşın Hamburg 17. sırada kaldı ve küme düştü.

Bundesliga’nın kurulduğu 1963’ten bu yana ligde yer alan tek takım olan Hamburg’un müzesinde 6 lig, 1 Şampiyon Kulüpler Kupası bulunuyordu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.