Haluk Levent, Gazze’ye maddi destek vermek için sanatçı arkadaşlarıyla konser verdi

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye maddi destek vermek için sanatçı arkadaşlarıyla İstanbul’da konser verdi. Levent, “Hiroşima’da, Nagazaki’de bu kadar çocuk ölümü yaşanmamış bir anda. Bu kadar kısa sürede bunların yaşanması bizleri çok üzüyor. Umarız, Filistinli kardeşlerimizin yanında destek oluşumuzu bütün dünya görür” ifadelerini kullandı. Levent, konserde Filistin için Arapça yazdığı ‘Filistin’ şarkısını da seslendirdi.

AHBAP Derneği’nin kurucusu ve şarkıcı Haluk Levent, Gazze’ye maddi destek için ünlü şarkıcılarla İstanbul’da sahne aldı.

Zirve Müzik organizasyonunda Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Gazze Destek Konseri” öncesi AA muhabirine konuşan Levent, konsere katılım gösteren sanatçı dostlarına teşekkür ederek, “2 saat öncesine kadar, Tel Aviv’de yaşayan bir arkadaşım, ‘buradaki arkadaşlarımızın selamı var’ dedi. Bu ne demek biliyor musunuz? Yapılan bu soykırımı, İsrail’in kendi vatandaşı, oradaki dostlarımız kınıyor” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL’İN SİYONİST POLİTİKASINA KARŞIYIZ’
Levent, “Bizler İsrail’in bu yayılmacı politikasına, Siyonist politikasına karşıyız. Çok yakın zamanda 8 bin kişinin ölümü… Düşünün Hiroşima’da, Nagazaki’de bu kadar çocuk ölümü yaşanmamış bir anda. Bu kadar kısa sürede bunların yaşanması bizleri çok üzüyor. Umarız, Filistinli kardeşlerimizin yanında destek oluşumuzu bütün dünya görür” dedi.

Konsere “Kaçış” şarkısıyla başlayan Levent, “Ankara” ve “Elfida” gibi sevilen şarkılarının yanı sıra “Deniz Üstü Köpürür” ve “Telli Telli” türkülerini seslendirdi.

KONSERİN GELİRİ GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN KULLANILACAK
Levent, Arapça yazdığı “Filistin” şarkısını da Gazze’de yaşamını yitiren çocukların anısına okudu.

Konserde Levent’e Bülent Ortaçgil’in yanı sıra Ceylan Ertem, Derya Köroğlu, Mustafa Sandal, Gülben Ergen, Sena Şener, Eypio, Melek Mosso ve Zara, sevilen şarkılarıyla eşlik etti.

Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra Filistin direnişini simgeleyen kefiyelerle konsere gelen kalabalık, şarkılara eşlik etti.

Konserin geliri, Gazze’deki çocuklara destek amaçlı kullanılacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.