Halk TV’de Özlem Gürses ve Emin Çapa ile yollar ayrıldı

Odatv’nin üç gün önce duyurduğu Halk TV’deki ayrılık kararı açıklandı. Halk TV’de Özlem Gürses ve Emin Çapa ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

OdaTv’nin haberine göre kanaldan yapılan açıklamada, “uluslararası yayın standartlarının gereği olarak tüm ekran yüzlerinden YouTube kanallarında yaptıkları paralel yayınlara son vermeleri istendiği” belirtilirken; tarafların şartı kabul etmemeleri neticesinde yolların ayrıldığı ifade edildi.

Kanaldan yapılan açıklama şöyle:

“Bazı internet sitelerinde Özlem Gürses ve Emin Çapa ile Halk TV arasında yapılan görüşmelere ilişkin çıkan haberler üzerine izleyicilerimize saygı gereği açıklama yapma ihtiyacı hissettik. Halk TV, kurumsallaşma yolunda bir adım daha atarken, uluslararası yayın standartlarının da gereği olarak, tüm ekran yüzlerinden kişisel YouTube kanallarında yaptıkları paralel yayınlara son vermelerini istedi.

Özlem Gürses ile Emin Çapa bu teklifi ve önerilen diğer ara formülleri de kabul etmeyince, ne yazık ki yollar ayrıldı. Kendilerine bugüne kadarki emek ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla.”

blank

EMİN ÇAPA’DAN AÇIKLAMA

Ayrılık kararını duyuran Emin Çapa da sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı.

Emin Çapa paylaşımında şunları yazdı:

“Sevgili dostlarım, Üzülerek, bugün Halk TV ile yolları ayırdığımızı size aktarmak zorundayım. Herkesin haklı olduğu veya kendini haklı gördüğü bazı durumlar var. Öncelikle kanalın bana “yol verdiği” veya ‘git’ dediği doğru değil. Ne olduğunu aşağıda okuyacaksınız.

İlk olarak benim bazı konularda, aşırı katı tutumum var. Her şeyden önce beni etkileyen bir konuda alınacak kararın, karar alınmadan önce benimle konuşulmasını isterim. Benim istediğim gibi olur olmaz ayrı, ama karar alındıktan sonra bana dayatılmasından hoşlanmam.

İkincisi, ortalıkta gördüğünüz, ‘youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı’ tam olarak doğru değil. Kanalıma bakarsanız, HalkTV’de yayına başladığım günden beri ne kadar az yayın yaptığımı görürsünüz. O kadar uzun ve geç saatlere uzayan yayından sonra mecalim olmadı.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.